Αλβανία: Εντολή Δένδια στην Ελληνίδα πρεσβευτή να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο Μπελέρης

Εντολή στην Ελληνίδα πρεσβευτή να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Αλβανίας, όπου κρατείται ο ομογενής υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, και να μιλήσει μαζί του, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Σημειώνεται ότι εναντίον του κ. Μπελέρη απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Διπλωματικό θρίλερ Ελλάδας – Αλβανίας: Ακραία πρόκληση με την σύλληψη του Έλληνα υποψήφιου δημάρχου

Ήδη ο Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ενώ νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε ενημερώσει για το ζήτημα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας από την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών.

Αλβανία: «Ο Ράμα τον κυνηγάει γιατί έχουν ανέβει τα ποσοστά του» – Σφοδρές αντιδράσεις για τη σύλληψη Μπελέρη

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο  στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Αλβανία: Χειροπέδες στον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη – Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών

Επιπροσθέτως, η  Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία,  κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους».

Διπλωματικό θρίλερ Ελλάδας – Αλβανίας: Ακραία πρόκληση με την σύλληψη του Έλληνα υποψήφιου δημάρχου

Όπως έγραψε νωρίτερα ο Χρήστος Μαζανίτης, η σύλληψη του Διονύση – Φρέντη Μπελέρη αποτελεί μία πρωτοφανή πρόκληση της αλβανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr όταν η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα προχώρησε στο διάβημα προς το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι Αλβανοί δήλωσαν άγνοια για το συμβάν λέγοντας πώς θα το ερευνήσουν.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι απάντησε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο τηλεφώνημα του Νίκου Δένδια. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Έντι Ράμα είχε στοχοποιήσει τον Φρέντη Μπελέρη.

 

Οι πληροφορίες που πριν από λίγο είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Έλληνας υποψήφιος δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος διαψεύδονται από διπλωματικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι άλλοι δύο Έλληνες που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της σύλληψης.

Ο Φρέντης Μπελέρης προ ολίγων ημερών είχε πραγματοποιήσει μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, όπου έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Για σήμερα στις 18:30 ήταν προγραμματισμένη η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντη Μπελέρη στην Χειμάρρα. Tα προγνωστικά τον δίνουν φαβορί να κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Αλβανία δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη

Χθες, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, που κατάγεται από την Χειμάρρα εξέφρασε δημόσια την στήριξή του στον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας στην Χειμάρρα. Είναι ο άνθρωπος που είχε προλογίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιστορική επίσκεψή του στην Χειμάρρα και την Βόρειο Ήπειρο -την πρώτη Έλληνα Πρωθυπουργού μετά από 31 χρόνια.

Η δήλωση του Έντι Ράμα

Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη» . Κάλεσε, δε, όλους να μην σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και να αφήσουν ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων Αρχών.

Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ