Άλεκ Μπάλντουιν: Ανατρέπει τους ισχυρισμούς του έκθεση του FBI

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς, καθώς ιατροδικαστική έκθεση του FBI αναφέρει ότι ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πιθανότατα τράβηξε τη σκανδάλη, κάτι που ο ίδιος φέρεται να είχε αρνηθεί, όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Rust”.

Η διευθύντρια φωτογραφίας  Χαλίνα Χάτσινς έπεσε νεκρή μετά από πυροβολισμό όπλου που κρατούσε στα χέρια του ο Αλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως το όπλο ήταν γεμάτο. Αντίθετα είχε υποστηρίξει ότι όταν του έδωσε η υπεύθυνη όπλων του είπε ότι ήταν άδειο. Ο Μπάλντουιν είχε δηλώσει συγκλονισμένος από την τραγωδία, ενώ αργότερα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε τραβήξει την σκανδάλη. Η έκθεση του FBI τώρα όμως λέει πως «το όπλο δεν θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει μόνο του».

Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται ότι το FBI εξέτασε διάφορα σενάρια, κάνοντας δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta. Κατόπιν αυτών οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το όπλο δε θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει, αν δεν είχε πατήσει κάποιος την σκανδάλη. Πάντως δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν οι δοκιμές έγιναν με το όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν ή με κάποιο παρόμοιο. Σε κάθε περίπτωση το FBI θεωρεί το  συγκεκριμένο είδος όπλου δεν γίνεται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά.. Ο Μπάλντουιν είπε ότι εκείνη τη στιγμή πείραζε τον κόκορα του περιστρόφου.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με τον ηθοποιό, συνέβη όταν κρατούσε το όπλο στα χέρια του και η Χάτσινς τον καθοδηγούσε για το πώς να σταθεί στην κάμερα. Όταν τελείωσαν, άφησε τον «κόκορα» από τα χέρια και το περίστροφο εκπυρσοκρότησε. Πάντως το ABC αναφέρει ότι η έκθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας δεν μπορεί να καταστήσει κατηγορούμενο τον Μπάλντουιν, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής, ο θάνατος της Χάτσινς θεωρείται δυστύχημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.