Άλμπερτ Μπουρλά: Πόσο διαρκεί η θεραπεία με το χάπι της Pfizer

Για «μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα» έκανε λόγο ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN.

To μεσημέρι της Παρασκευής, ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%.

Μιλώντας στο CNN, o Άλμπερτ Μπουρλά τόνισε πως «πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Άρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές».

Πότε θα εγκριθεί το χάπι;

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε μάλιστα ότι η Pfizer θα υποβάλει αίτηση για έγκριση το συντομότερο δυνατό. «Ελπίζουμε ότι θα υποβάλουμε αίτημα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών (25/11)» είπε χαρακτηριστικά .

Χάπι Pfizer

 Άλμπερτ Μπουρλά: 500.000.000 χάπια για τον κορονοϊό μέσα στο 2022

Ο CEO της Pfizer αποκάλυψε πως «θα παράξουμε 500 εκατομμύρια χάπια τον επόμενο χρόνο, το οποίο σημαίνει 50 εκατομμύρια θεραπείες. Κάθε θεραπεία είναι για πέντε μέρες, δύο χάπια την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

«Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, αλλά το πρώτο μισό του έτους περιμένω περίπου τα μισά από τα 50 εκατ., άρα ίσως λίγο λιγότερα από 25 εκατομμύρια» συμπλήρωσε.

Άλμπερτ Μπουρλά: Σταμάτησαν οι δοκιμές σε ασθενείς υψηλού κινδύνου

«Σταματήσαμ τις δοκιμές στην έρευνα που αφορά τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, αυτούς που έχουν συννοσηρότητες, που έχουν κι άλλες ασθένειες μαζί με τον κορονοϊό. Συνεχίζουμε τις δοκιμές σε δύο άλλες έρευνες, για τις οποίες θα γνωρίζουμε στις αρχές του 2022.

Η πρώτη είναι για ασθενείς, χωρίς υποκείμενα (νοσήματα). Άνθρωποι που κόλλησαν COVID, αλλά δεν έχουν για παράδειγμα διαβήτη ή καρδιαγγειακά προβλήματα, εκτός από COVID. Η άλλη (έρευνα) έχει να κάνει με την προστασία των επαφών, όπως για παράδειγμα, αν κάποιος κολλήσει, δίνουμε χάπι όχι μόνο στον ασθενή, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν μαζί του» κατέληξε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.