Pfizer: Ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού με μεγάλη αποτελεσματικότητα

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού, το οποίο σύμφωνα με την κλινική δοκιμή είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να αποτρέπει τη βαριά νόσηση σε άτομα με υψηλό κίνδυνο, τα οποία έλαβαν τη θεραπεία μόλις παρουσίασαν συμπτώματα.

Η Pfizer είναι η δεύτερη εταιρεία, το χάπι της οποίας δείχνει μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά του κορονοϊού.

Το αντιϊικό χάπι φέρεται να είναι πιο αποτελεσματικό από αυτό της Merck.

Το όνομα του χαπιού της Pfizer, θα είναι Paxlovid, και μειώνει τις πιθανότητες νοσηλείας κατά 89%, όταν ληφθεί μέσα σε τρεις ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα.

Στην ανακοίνωσή της η Pfizer αναφέρει ότι ένα ανεξάρτητο πάνελ ειδικών παρακολούθησαν την κλινική δοκιμή και πρότειναν η μελέτη να ολοκληρωθεί νωρίτερα, καθώς τα αποτελέσματα του φαρμάκου στους ασθενείς ήταν άκρως πειστικά. Η εταιρεία σκοπεύει να υποβάλλει τα δεδομένα το συντομότερο στον FDA για να πάρει έγκριση για χρήση του χαπιού στις ΗΠΑ.

Χάπι Pfizer

Pfizer για χάπι: Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν και τα όνειρά μας

“Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν και τα πιο τρελά όνειρά μας” δήλωσε η Annaliesa Anderson από την Pfizer.

Η Andrerson εξέφρασε την ελπίδα το Paxlovid “να μπορέσει να έχει μεγάλη επίδραση ώστε οι ζωές μας να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να δούμε το τέλος της πανδημίας”.

Το χάπι μπορεί να είναι διαθέσιμο μέσα στους επόμενους μήνες, αν και διαθέσιμες ποσότητες στην αρχή θα είναι περιορισμένες.

Τα χάπια των Pfizer και Merck αφορούν ασθενείς που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά όπως οι άνω των 60 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα όπως παχυσαρκία κ.α.

Και οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει την παραγωγή των χαπιών, ενώ σχεδιάζουν να πολλαπλασιάσουν την παραγωγή το επόμενο έτος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ