Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στην Γαλλία: «Υπάρχει ένας δολοφόνος στο σχολείο» – Οι μαρτυρίες και τα βίντεο

«Η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι υπήρχε ένας δολοφόνος στο σχολείο. Έτρεξα στο σημείο και είδα έναν άνδρα να κείτεται άψυχος», καταθέτει η Houda Dhifallah, περιφερειακή σύμβουλος που έχει τις δύο κόρες της στο γυμνάσιο Gambetta στο Αράς, όπου σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι σήμερα το πρωί.

Ο νομάρχης του Πα-ντε-Καλέ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες. Σύμφωνα με συνδικαλιστική πηγή, οι δύο τραυματίες είναι ο βοηθός διευθυντής του σχολείου και ένας καθηγητής γυμναστικής. Ο νεκρός φέρεται να είναι καθηγητής γαλλικών που προσπάθησε να παρέμβει.

Ο Gérald Darmanin ανακοίνωσε ότι ο 20χρονος δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Αχμπάρ». 

Στο σημείο της τραγωδίας θα πάει ο Εμμανουέλ Μακρόν μαζί με τον υπουργό Παιδείας Gabriel Attal. Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν, από την πλευρά της, ακύρωσε ένα ταξίδι στην Ορλεάνη για να επιστρέψει στο Παρίσι, είπε το περιβάλλον της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αντιτρομοκρατική ανοίγει ήδη έρευνα για το περιστατικό. Ο συλληφθείς είναι τσετσενικής καταγωγής, πρώην μαθητής στο σχολείο και βρίσκεται στο αρχείο S.

«Προσπάθησε να μας προστατέψει»

Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ, συνελήφθη και ο αδελφός του δράστη χωρίς να διευκρινίζεται ποια ήταν η εμπλοκή του στο αιματηρό περιστατικό.

Ένας μαθητής της Γ’ τάξης περιγράφει «Φεύγαμε από την τάξη για να πάμε στην καντίνα, είδαμε τον τύπο με δύο μαχαίρια να επιτίθεται στον δάσκαλο που είχε αίματα. Προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να μας προστατέψει. Μας είπε να φύγουμε, δεν καταλάβαμε πραγματικά τι γινόταν, τρέξαμε και άλλοι πήγαν πίσω».

Βίντεο από την επίθεση

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Actu17, «ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει τον δράστη στην αυλή, με πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να τον ελέγξουν».

Ξαναζωντάνεψαν μνήμες από τον αποκεφαλισμό του 47χρονου καθηγητή

Το αιματηρό περιστατικό λαμβάνει χώρα σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Samuel Paty, ενός 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο κολέγιό του στο Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), περίπου δέκα ημέρες αφότου έδειξε στους μαθητές του καρικατούρες του Μωάμεθ. κατά τη διάρκεια μαθημάτων για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο 18χρονος δράστης, Ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ