Αίγυπτος: Νέο κύμα βίας

Αίγυπτος: Νέο κύμα βίας

 

Τρεις Αιγύπτιοι αστυνομικοί έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πυρά ενόπλων στην επαρχία του Σινά, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, ενώ ισλαμιστική οργάνωση δημοσίευσε βιντεοταινία από προηγούμενη εκτέλεση ενός συνταγματάρχη του στρατού από μέλη της.

Ο στρατός επιβεβαίωσε πως ένοπλοι σκότωσαν τον συνταγματάρχη Μοχάμεντ αλ Κόμι στις 14 Αυγούστου, σε αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την έρημο, κοντά στην πόλη Ισμαηλίγια στο Σουέζ.

Στο νεότερο κύμα βίας στο Σινά, ένοπλες ομάδες ισλαμιστών, που δρουν στην περιοχή έπειτα από την ανατροπή του προερχόμενου από την Μουσουλμανική Αδελφότητα προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σκότωσαν δύο αστυνομικούς την ώρα που έτρωγαν πρωινό έξω από το τμήμα τους στην πόλη Ελ Αρίς στο Σινά. Σε άλλη επίθεση ένας αξιωματικός της αστυνομίας, που περπατούσε στην ίδια πόλη, έπεσε νεκρός από σφαίρες που δέχθηκε στο στήθος και στο κεφάλι.

Ένοπλοι σκότωσαν έναν πολίτη στην γειτονική πόλη Σέιχ Ζουάιντ.

Παράλληλα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, μία ομάδα που αυτοαποκαλείται «Τάγμα Αλ Νόσρα», δείχνει την επίθεση κατά του συνταγματάρχη αλ Κόμι, εμφανίζοντας έναν ένοπλο να στοχεύει από το παράθυρο ενός εν κινήσει αυτοκινήτου ένα άλλο όχημα, το οποίο κινείται σε αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την έρημο.

«Στοχεύοντας τους εγκληματίες αποστάτες και εξολοθρεύοντάς τους», αναφέρεται στους τίτλους του βίντεο.

Στο ίδιο βίντεο αναφέρεται πως το «Τάγμα αλ Νόσρα» αποτελεί μονάδα της «Ταξιαρχίας αλ Φίρκαν», μίας οργάνωσης που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση ενός εμπορικού πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ αυτόν τον μήνα.

Ερωτηθείς για το βίντεο της αλ Νόσρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντέλ Λατίφ απάντησε πως «έχουν υπάρξει μεγάλες επιτυχίες των δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά τώρα» και «έχουμε συλλάβει επικίνδυνα στοιχεία και κατασχέσαμε βαρύ οπλισμό κι έχουμε επιτύχει ένα μεγάλο επίπεδο ελέγχου» στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ