“Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας σκοτώσουν”

“Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας σκοτώσουν”

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να πολεμήσει ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστήριξε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είναι μια μάχη από την οποία είναι αδύνατο να ξεφύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας σκοτώσουν», δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC news, προσθέτοντας ότι οι τζιχαντιστές προγραμμάτιζαν επιθέσεις στην Ευρώπη αλλά και εκτός ευρωπαϊκού χώρου.

«Μας έχουν στο στόχαστρό τους, και έχουμε δημιουργήσει αυτή τη συμμαχία για να εξασφαλιστεί ότι είμαστε τελικά σε θέση να καταστρέψουμε αυτήν την οργάνωση», πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ των αεροπορικών επιδρομών των Ηνωμένων Πολιτειών και των αραβικών κρατών που μετέχουν στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών, αλλά το επίσημο Λονδίνο μέχρι στιγμής έχει σαφώς περιορισμένη συμμετοχή στις αεροπορικές επιχειρήσεις και αρκείται στην παράδοση οπλισμού στους Κούρδους μαχητές που πολεμούν τους ακραίους σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιντιπέντεντ ο Κάμερον πιθανώς θα συγκαλέσει το βρετανικό Κοινοβούλιο αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου μετέχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί θεσμικά η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Άμυνας Μάϊκλ Φάλον η κυβέρνηση ελπίζει ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αρνήθηκε πέρυσι τη συμμετοχή του Λονδίνου σε οποιαδήποτε αμερικανική επιθετική ενέργεια κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, θα υποστηρίξει το αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης. «Ελπίζω ότι το κοινοβούλιο τώρα θα έχει το θάρρος των ενόπλων δυνάμεων μας για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση, αλλά θα δούμε», ανέφερε ο βρετανός υπουργός Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ