Άφησε τα Χανιά για την Αλβανία

Άφησε τα Χανιά για την Αλβανία

 

Χιλιάδες Αλβανοί κατέφτασαν τα τελευταία χρόνια ως οικονομικοί μετανάστες, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη χώρα μας. Εξαιτίας όμως της βαθιάς οικονομικής κρίσης οι ρόλοι φαίνεται ότι σιγά-σιγά αντιστρέφονται. Ο Δημήτρης Βρεττός από τα Χανιά πλέον ζει και εργάζεται στην Αλβανία.

Ο 55χρονος Δημήτρης Βρεττός από τα Χανιά, ο οποίος είναι αρχιμάγειρας, αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης στην Αλβανία τον περασμένο χειμώνα, ώστε να εργαστεί σε τουριστική μονάδα στους Αγίους Σαράντα.

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την διαμονή και τις συνθήκες εργασίας του στην Αλβανία. Όπως εξηγεί, ενώ στην Αλβανία οι μισθοί των ανειδίκευτων εργατών είναι στα 150 Ευρώ,  υπάρχει μεγάλη ανάγκη από εξειδικευμένα στελέχη σε διάφορους τομείς, όπως και στον τομέα του τουρισμού – επισιστισμού.

Έτσι, ο μισθός του στην Αλβανία είναι αντίστοιχος των μισθών που λάμβαναν οι αρχιμάγειροι στην Ελλάδα προ της οικονομικής κρίσης.

Όπως τέλος σημειώνει ο Χανιώτης αρχιμάγειρας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην Αλβανία ήταν αυτό που αντιμετωπίζουν οι οικονομικ��ί μετανάστες σε όλο τον κόσμο: Η νοσταλγία για την πατρίδα και την οικογένεια του.

 

 

ΠΗΓΗ: prismanews.gr

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ