Αφιέρωμα enikos.gr: Αυτός είναι ο σύμβουλος του Ερντογάν που απείλησε όποιον Έλληνα πατήσει στα Ίμια – Οι προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς

του Κώστα Τέο

Ποιος είναι ο Γιγίτ Μπουλούτ που απειλεί να σπάσει τα πόδια και τα χέρια σε όποιον Έλληνα πατήσει το πόδι του στα Ίμια; Είναι σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρέθηκε στο πλευρό του το 2013. Το επάγγελμα του είναι δημοσιογράφος και στον επαγγελματικό του βίο έχει εργαστεί σε τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες διατελώντας σε κορυφαίες θέσεις. Και η χθεσινή του επίθεση στην Ελλάδα δεν ήταν η πρώτη, αλλά πιθανώς να μην είναι και η τελευταία.

Τον Νοέμβριο του ’17 ο Μπουλούτ είχε υποστηρίξει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επελέγη από τους δανειστές επειδή έχει αγγλική ταυτότητα και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι το καλύτερο άτομο για τους δανειστές».

«Θυμάστε, υπήρξε ένας υπουργός Οικονομικών και οδηγούσε μοτοσυκλέτα. Ήταν ακαδημαϊκός και είχε εθνική στάση. Τον έδιωξαν. Τον είχα αναφέρει στην εκπομπή. Είχα πει ότι θα διώξουν τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και μετά το ΔΝΤ και η Ελλάδα θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Έδιωξαν τον υπουργό Οικονομικών που είχε εθνική στάση και μετά διορίστηκε ένας υπουργός που έχει αγγλική ταυτότητα. Αυτός ο Άγγλος έγινε υπουργός στην ελληνική κυβέρνηση ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε η συμφωνία. Εμείς τα είχαμε αναφέρει στην εκπομπή» υποστήριξε.

«Υπάρχει μία ταινία με την ονομασία ‘300’. Πολεμούν σαν ήρωες και κατά την γνώμη μου, οι 300 Σπαρτιάτες πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Γιατί δεν έχουν πια τίποτα.

H ληστεία στην Ελλάδα είναι τόση μεγάλη και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να την καταλάβει. Λέγεται ότι υπάρχει ο Τσίπρας, ότι δεν φοράει γραβάτα και ότι αντιδρά στον ιμπεριαλισμό. Ο Τσίπρας είναι το καλύτερο άτομο για αυτούς» τόνισε ο Γίγι Μπουλούτ.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο Μπουλούτ επισήμανε: «Εδώ και χρόνια μιλάμε για την Ελλάδα. Να σας διαβάσω τις σημερινές ειδήσεις: ‘ Το τέλος του δρόμου για την Ελλάδα. Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα η οποία πούλησε τα λιμανιά της στην Γερμανία και τoυς σιδηρoδρόμους στην Ιταλία.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει σημαντική ανακούφιση στο ζήτημα του χρέους, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας’. Μέχρι το 2020, η Ελλάδα αναμένεται να ‘μην μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της’».

Και κατέληξε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: «Πούλησαν όλα όσα είχαν. Οι Γερμανοί πήραν τις τράπεζές τους. Δεν έχουν τίποτα. Οι Γερμανοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, περιμένουν γερμανικά προϊόντα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν ιταλικά προϊόντα».

Τον Απρίλιο του 2017 ο Μπουλούτ υποστήριξε ότι «το ψευδοκράτος είναι ένας υπερπόντιος νομός της Τουρκίας. Μπορεί να έχει πινακίδες τουρκικές, νομάρχη. Τώρα εκεί έχει «πρόεδρο», «πρωθυπουργό», «βουλή» και σε τελική ανάλυση η Τουρκία πληρώνει τα έξοδα».

Έναν μήνα νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο, ο Μπουλούτ είχε μιλήσει για το Κυπριακό. Είχε υποστηρίξει ότι η Κύπρος είναι τουρκική και έχουν δώσει το αίμα τους για αυτήν πολλοί ήρωες.

«Πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωες μας την πήραμε. Εάν κάποια χώρα της Ε.Ε. θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει», είπε και πρόσθεσε: «Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο, την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων μας, τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα».

«Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της Ε.Ε., ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία. Κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων θα το δώσουμε μόνο με αντάλλαγμα αίμα», συμπλήρωσε.

«Δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωές μας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η Κύπρος είναι χώμα τουρκικό και, αν δεν πεθάνουμε όλοι μας, η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι χώμα τουρκικό. Όποιος ονειρεύεται την Κύπρο, θα σπάσει τα μούτρα του, αυτό είναι το μόνο βέβαιο».

«Στην προσπάθεια να κατακτηθεί η Τουρκία, αυτοί που ονειρεύονται να τερματίσουν την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και του λαβάρου στην Κύπρο το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη και το σύμβολο της ύπαρξης μας στη Μεσόγειο θα απογοητευτούν. Αν έχετε τη δύναμη και το θάρρος, μπορείτε πληρώνοντας το τίμημα να πάρετε την Κύπρο που πληρώσαμε με το αίμα του κάθε ήρωά μας», είπε επίσης ο Γιγίτ Μπουλούτ.

Η επαγγελματική ζωή, τα «πιστεύω» του και το διαζύγιο με τη σύζυγό του

Συγκεκριμένα, ήταν διευθυντής σύνταξης στα τηλεοπτικά δίκτυα «Habertürk TV» (από το 2009 έως το 2012) και «Kanal 24» (από το 2012 έως το 2013). Επίσης έχει εργαστεί στις ημερήσιες εφημερίδες «Radikal» (από το 2001 έως το 2007), «Vatan», «Referans» (μέχρι το 2009), «Habertürk» (από το 2009 έως το 2012) και «Star» (από το 2012 έως το 2013).

Στα «πιστεύω» του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας τον μύησε ο πατέρας του, ο Μουσταφά Μπουλούτ που εξελέγη βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν το 1977.

Ο Μπουλούτ, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1972. Ο σύμβουλος του Ερντογάν είναι απόφοιτος του τουρκικού Πανεπιστημίου Bilkent αλλά το μεταπτυχιακό του το έκανε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Ο Μπουλούτ αγάπησε και παντρεύτηκε την Σουλ Ζεγίπ, τηλεπαρουσιάστρια στο δίκτυο «Kanal D», του ομίλου «Doğan Media Group». Το ζευγάρι χώρισε το 2010.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ