Συλλήψεις για απόπειρα σαμποτάζ

Συλλήψεις για απόπειρα σαμποτάζ

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Σουδάν απέτρεψαν μια «απόπειρα σαμποτάζ» των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ενώ έκαναν πληθώρα συλλήψεων μεταξύ των οποίων ήταν πολίτες και μέλη του στρατού.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είδαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας Χαρτούμ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών του Σουδάν «απέτρεψαν μια συνωμοσία σαμποτάζ σήμερα το πρωί από δυνάμεις της αντιπολίτευσης που είχαν στόχο να δημιουργήσουν αναταραχές στη χώρα», μετάδωσε το Σουδανέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων (SMC).

Επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, το SMC ανέφερε ότι οι αρχές συνέλαβαν «στρατιωτικά και πολιτικά στοιχεία», που συνδέονται με το σαμποτάζ, παρόλο που δεν κατονόμασε τους συλληφθέντες.

«Γίναμε μάρτυρες ενός ασυνήθιστου θεάματος στο Χαρτούμ, μόλις πριν από τα μεσάνυχτα. Τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα και δύο άρματα μάχης κατευθύνονταν από κεντρικό δρόμο προς το κέντρο της πρωτεύουσας, είπε στο Reuters ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Καμία ασυνήθιστη δραστηριότητα δεν φαίνεται να υπήρξε στο υπουργείο Ασφάλειας και Άμυνας, στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών και σε άλλα κτίρια που σχετίζονται με τις αρχές ασφαλείας και στρατού, δήλωσε μάρτυρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ