Πορείες για την τραγωδία

Πορείες διαμαρτυρίας οργανώνονται σήμερα στην Αίγυπτο κατά της ανικανότητας των δυνάμεων ασφαλείας να περιορίσουν τις συγκρούσεις στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ, όπου τουλάχιστον 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην τοπική ομάδα αλ-Μάσρι και την ομάδα αλ-Αχλι του Καΐρου.

Το χρηματιστήριο του Καΐρου υποχώρησε κατά 4,6% μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Οι κηδείες των θυμάτων θα αρχίσουν μετά την μεσημεριανή προσευχή στο Πορτ Σάιντ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι οπαδοί της αλ-Αχλι, γνωστοί και ως “Ultra” , οργανώνουν πορεία στο Κάιρο προς το υπουργείο Εσωτερικών.

“Οι άνθρωποι είναι οργισμένοι με το καθεστώς περισσότερο από όλα…Οι άνθρωποι είναι πραγματικά έξαλλοι, αυτό καθρεφτίζεται στα μάτια τους”, δήλωσε ένας οπαδός της αλ-Αχλι. “Ολοι μάς χτυπούσαν. Μας χτυπούσαν από μέσα και από το εξωτερικό του γηπέδου, με φωτοβολίδες, πέτρες, μεταλλικούς λοστούς και μερικοί είχαν μαχαίρια, ορκίζομαι”, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ένας από τους οπαδούς της ομάδας του Καΐρου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πιθανόν ότι τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ συνέβαλαν στην επέκταση των συγκρούσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ