Το Amazon απέσυρε το παζλ Dachau

Το Amazon απέσυρε το παζλ Dachau

 

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες, το Amazon, το μεγαλύτερο κατάστημα Διαδικτυακών πωλήσεων, απέσυρε από την αγορά το παζλ που απεικόνιζε τους φούρνους του κρεματορίου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου…

 

Τα 252 κομμάτια του παζλ σχημάτιζαν τη φωτογραφία δύο φούρνων του ενός εκ των δύο κρεματορίων του Νταχάου, όπου καίγονταν τα σώματα των κρατουμένων κατά τη ναζιστική περίοδο. Να σημειωθεί ότι το Amazon το είχε εντάξει στην κατηγορία “παιχνίδια” κατάλληλα για παιδιά “άνω των 8 ετών” και το πουλούσε για 24,99 δολάρια (περίπου 20 ευρώ).

Την απόσυρση του παιχνιδιού χαιρέτισε η Γκέρντα Χάσελφελντ, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας η οποία εκλέγεται στην περιφέρεια όπου βρίσκεται το Νταχάου και στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον ιδρυτή του Amazon Τζεφ Μπέζος, εναντίον του παζλ, χαρακτηρίζοντάς το προσβλητικό για τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η πώληση του παζλ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών οργανώσεων, όπως της Διεθνούς Επιτροπής του Νταχάου -εκπροσωπεί επιζώντες πολιτικούς κρατούμενους, Εβραίους και Ρομά από περισσότερες από 40 χώρες- η οποία ζήτησε περισσότερο σεβασμό για τους νεκρούς.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ