Πονοκέφαλος για Κροίσους: Πανάκριβα τα Χάμπτονς και για τους ντόπιους

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εύποροι ντόπιοι στα Χάμπτονς καθώς προσπαθούν να συμβαδίσουν με τους πάμπλουτους γείτονές τους, που την περίοδο της πανδημίας εγκατέλειψαν το Μανχάταν και έφτασαν στο East End σκορπώντας τα εκατομμύριά τους και αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος της καθημερινότητας για τους μόνιμους κατοίκους. “Υπάρχουν τόσο πολλά χρήματα που μας πιάνει ναυτία” είπε κάτοικος της περιοχής στο Vanity Fair.

“Ανήκω στο 1% αλλά δεν έχω καμία ομοιότητα με αυτούς τους ανθρώπους” πρόσθεσε η γυναίκα που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ενώ σημείωσε ότι τώρα πρέπει “να το παλέψω να ηρεμήσω” σε μια πόλη “που είναι πλέον διαφορετική”. Η γυναίκα τόνισε ότι κοντά της ζει ένας από “αυτούς τους τύπους των hedge fund” που έβαλε να φυτέψουν στον κήπο του ένα τεράστιο δέντρο. Όταν σταμάτησε μπροστά στην αυλή, ρώτησε τους επόπτες των εργασιών πόσο κόστιζε το συγκεκριμένο σπίτι: “Μου είπαν γύρω στα 50.000 με 75.000 δολάρια. Εγώ υποψιάζομαι γύρω στα 100.000 δολάρια. Αν δεν ήμουν ήδη εδώ, δεν θα ερχόμουν πια. Αυτή η ολοφάνερη κατανάλωση είναι σκέτη αηδία”.

Άλλη μόνιμη κάτοικος. η Χάιντι Γουάλντ που ζει στο East End από την παιδική ηλικία της, είπε στο περιοδικό ότι στην κεντρική παραλία του Ανατολικού Χάμπτον βρίσκει πεταμένα χαρτονομίσματα. “Κοίταξα κάτω όπως πάντα αναζητώντας γυαλί θαλάσσης και βρήκα ένα κολλαριστό 50δόλαρο στην ακτή. Σκέφτηκα “μόνο στο Χάμπτονς””.

Άλλη ντόπια, η Κάθριν Κέλινγκερ, είπε στο περιοδικό ότι οι ντόπιοι που ζουν στην παραλία πλέον είναι αναστατωμένοι εξαιτίας του εξωφρενικού κόστους και του σνομπισμού: “Είναι τόσο ακριβά, πλέον δεν υπάρχει άλλη ευχέρεια. Όλα αφορούν την εμφάνιση και το στήσιμο” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μία 25χρονη τόνισε ότι εκείνη και 30 φίλοι της έβαλαν 3.000 ο καθένας για να νοικιάσουν ένα σπίτι στο Μοντόκ για έναν μήνα, ένα κόστος που ωχριά σε σύγκριση με την τιμή για ψυχαγωγία στην πόλη.”Οι τιμές των τραπεζιών είναι παράλογες, Έχω φίλους που σ’ ένα βράδυ πλήρωσαν λογαριασμούς 7.000 δολαρίων στο μπαρ” πρόσθεσε και ανέφερε ότι μία φορά πλήρωσε 60 δολάρια για μια απόσταση ενός μιλίου με Uber ενώ άλλος είπε στο περιοδικό για κόστος κούρσας 600 δολαρίων ανάμεσα στα χωριά λόγω της ζήτησης από τουρίστες. Και μπορεί τα 88 δολάρια για μία σαλάτα με αστακό στο Μοντόκ να φαίνεται λογική τιμή, αλλά ακόμη και τα ελαφρά γεύματα μπορεί να αγγίξουν τριψήφιο ποσό στα χλιδάτα εστιατόρια της περιοχής. Άλλη ντόπια είπε ότι προτίμησε να οδηγήσει μία ολόκληρη ώρα για να φτάσει στο εσωτερικό του Λονγ Άιλαντ προκειμένου να αγοράσει φθηνότερα ψώνια για το σπίτι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ