Khaby Lame: Από εργάτης έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε 12 μήνες – Πώς κατάφερε να γίνει ο πιο viral TikToker

Ο Khabane Lame κατάφερε να αναδειχθεί στον πιο επιτυχημένο TikToker. Όλα τα βίντεο του γίνονται viral, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για όσα βίντεο αναφέρονται σε εκείνον.

Η ιδέα πίσω από την επιτυχία, είναι να αποδομεί βίντεο άλλων χρηστών, που κάνουν κάτι περίπλοκο, όταν η λύση είναι πολύ απλή και τις περισσότερες φορές αυτονόητη. Με λίγα λόγια, διακωμωδεί τα life hacks, που δημοσιεύονται κατά δεκάδες καθημερινά στο διαδίκτυο.

Στο τελευταίο viral βίντεο του σχολιάζει το πώς ένας χρήστης χρησιμοποιεί ψαλίδι για να ανοίξει ένα κουτί με γάλα. Ο Lame απλά το ανοίγει και κάνει τη χαρακτηριστική κίνησή του στο τέλος με τα χέρια ψηλά. Ήδη μετρά πάνω από 6 εκατομμύρια like.

Ο 21χρονος έχει καταγωγή από την Σενεγάλη και μένει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο. Πλέον μετρά 87 εκατομμύρια ακολούθους και 1,2 δισ. like.

Πώς κατάφερε να γίνει πλούσιος

Άρχισε να δημιουργεί TikToks με το όνομά του “Khaby Lame”, όταν έχασε τη δουλειά του σε ένα εργοστάσιο της Βόρειας Ιταλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως αναφέρουν οι NY Times, που δημοσίευσαν αφιέρωμα στον 21χρονο τον Ιούνιο, κατάφερε μέσα σε έναν μήνα να συγκεντρώσει 20 εκατομμύρια επιπλέον ακολούθους και να εκτιναχθεί στους πιο δημοφιλείς δημιουργούς περιεχομένου στη δημοφιλή πλατφόρμα, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και φαίνεται θέμα χρόνου να ξεπεράσει τον Charli D’Amelio, ο οποίος είναι στο νούμερο 1 με 120 εκατ. ακολούθους, και να γίνει ο πιο δημοφιλής δημιουργός του TikTok από την αρχή της δημιουργίας του.

Τα πρώτα του βίντεο δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 2020, όταν όλος ο κόσμος σταμάτησε με τα lockdown. Στην αρχή ήταν μία μίξη χορών με δόσεις παρωδίας. Έκανε τις φιγούρες “woah” ενώ σαπούνιζε τα χέρια του, αλλά αυτά που τον έκαναν να μπει στις καρδιές ανθρώπων σε διάφορες χώρες ήταν οι ξεκαρδιστικές αντιδράσεις του όταν δίνει μια απλή απάντηση σε ένα φαινομενικά δύσκολο ζήτημα.

“Είναι το πρόσωπό μου και οι εκφράσεις μου, που κάνουν τους ανθρώπους να γελούν. Οι εκφράσεις μου προσφέρουν μια… παγκόσμια γλώσσα” δήλωσε στους The Times.

Εκτός από τα βίντεο που έχουν εκατομμύρια views και likes, είναι φανατικός φίλαθλος του ποδοσφαίρου. Η αγαπημένη του ομάδα είναι η Γιουβέντους, ενώ αποκάλυψε ότι ο Έντι Μέρφι και ο Ουίλ Σμιθ είναι τα πρότυπά του και ελπίζει να τους φτάσει κάποια ημέρα.

Ένας βασικός λόγος για την επιτυχία του είναι ο τρόπος που τα βίντεο του έρχονται σε αντίθεση με αυτά που δημιουργούν οι κορυφαίοι της πλατφόρμας. Ενώ εκείνοι χρησιμοποιούν κάμερες με υψηλή ανάλυση και εθιστικά τραγούδια, προσέχοντας τον φωτισμό και όλες τις λεπτομέρειες, ο 21χρονος ρίχνει στα σκουπίδια όλες τις “παγίδες” των influencer. Τα δικά του βίντεο είναι τις περισσότερες φορές χωρίς ήχο και άκρως ρεαλιστικά. Αντί για τις τέλειες χορευτικές κινήσεις και τα εφέ, ο Lame κάθεται απλά μπροστά στην κάμερα. Δεν ασχολείται με τη βελτίωση του φωτισμού, ούτε με τα φίλτρα, ούτε με την επεξεργασία του βίντεο. Το μόνο που φαίνεται να τον ενδιαφέρει είναι η αυθεντικότητα.

Η φήμη του χτίστηκε σχεδόν μέσα σε μια νύχτα. Οι θαυμαστές του έχουν δημιουργήσει κανάλια στο youtube αλλά και στο instagram που μετρούν δεκάδες εκατομμύρια views.

O ιστότοπος social analytics, SocialBlade, προβλέπει ότι στα μέσα Αυγούστου θα κατακτήσει την κορυφή.

Ο Lame δηλώνει ευτυχισμένος που είναι ο πιο δημοφιλής στο TikTok στην Ιταλία, αλλά δεν πιστεύει ότι είναι διαγωνισμός. “Δεν ξεκίνησα τον λογαριασμό μου για αυτό” υπογράμμισε.

Πόσα χρήματα κερδίζει για κάθε ανάρτησή του

Αυτή τη στιγμή η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται γύρω στα 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Όπως είναι γνωστό, οι εταιρείες αρχίζουν να πληρώνουν για το περιεχόμενο μόλις ο χρήστης αποκτήσει χιλιάδες ακολούθους.

Τα ποσά που καταβάλλονται κυμαίνονται από 200 δολάρια μέχρι και 20.000 δολάρια ανά ανάρτηση και εξαρτώνται από το επίπεδο της επιρροής.

Το Influencer Marketing Hub εκτιμά ότι ο Khaby Lame κερδίζει 50.461 με 84.102 ανά βίντεο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ