Σάλος με δηλώσεις βουλευτή του Τραμπ: Συνέκρινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού με το κίτρινο αστέρι των Εβραίων

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε άλλη μια φορά η αμφιλεγόμενη βουλευτής του Τραμπ, Μάρτζορι Τέιλορ-Γκριν, συγκρίνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 με το κίτρινο αστέρι, το σύμβολο στιγματισμού των Εβραίων από τους Ναζί, με τις επικρίσεις αυτή την φορά να έρχονται και από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος όπου ανήκει.

«Οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι λαμβάνουν ένα σήμα εμβολιασμού, όπως οι Ναζί ανάγκαζαν τους Εβραίους να φορούν ένα κίτρινο αστέρι», έγραψε στο Twitter η Γκριν, επικαλούμενη ένα άρθρο που ανέφερε ότι σε ένα σούπερ μάρκετ σήματα θα δείχνουν τους εργαζομένους που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική από αυτήν την εβδομάδα.

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και η υποχρεωτική χρήση μάσκας δημιουργούν διακρίσεις εναντίον των μη εμβολιασμένων ανθρώπων που εμπιστεύονται το ανοσοποιητικό τους σύστημα ενάντια σε έναν ιό που έχουμε 99% πιθανότητα να επιβιώσουμε», πρόσθεσε η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, αναφερόμενη στην Covid-19 που έχει σκοτώσει περισσότερους από 590.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Αντιμέτωπη με την οργισμένη αντίδραση πολλών δημοσιογράφων σήμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιζήσασας του Ολοκαυτώματος, η Μάρτζορι Τέιλορ- Γκριν είπε με νέο tweet της: «Δεν το συνέκρινα ποτέ με το Ολοκαύτωμα, απλά με τη διάκριση εναντίον των Εβραίων κατά τα πρώτα χρόνια των Ναζί. Σταματήστε να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου», επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Τζέικ Σέρμαν του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Punchbowl News, ο οποίος έγραψε: «Δεν θέλω να επαναλάβω αυτές τις ανοησίες, αλλά ως Εβραίος, αισθάνομαι ότι πρέπει να επισημάνω πόσο αηδιαστικές είναι. Οι Ναζί δολοφόνησαν έξι εκατομμύρια Εβραίους».

Ενώ η διαμάχη συνεχιζόταν, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, εξέδωσε ανακοίνωση με ένα σπάνιο τόνο αυστηρότητας απέναντι στη βουλευτή, γνωστή για τις ακραίες δηλώσεις της.

«Η Μάρτζορι κάνει λάθος και η σκόπιμη απόφασή της να συγκρίνει τη φρίκη του Ολοκαυτώματος με τη χρήση μάσκας είναι αξιοθρήνητη. Το Ολοκαύτωμα είναι η μεγαλύτερη φρικαλεότητα στην ιστορία. Το γεγονός ότι αυτό χρειάζεται να το δηλώσουμε είναι βαθιά ανησυχητικό», έγραψε.

Η βουλευτής που η Βουλή της επέβαλε κυρώσεις τον Φεβρουάριο για αμφιλεγόμενα σχόλιά της, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης υποστήριξής της στο κίνημα θεωριών συνωμοσίας QAnon και δηλώσεών της που φαίνεται να ζητούσαν την εκτέλεση των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είναι η πρώτη που επικαλέστηκε τον ναζισμό για να μιλήσει για την πανδημία. Σε όλο τον κόσμο, η σφαίρα της συνωμοσιολογίας επιδιώκει να δημιουργήσει έναν παραλληλισμό μεταξύ των ναζιστικών εγκλημάτων και των κυβερνητικών περιορισμών ή της εκστρατείας εμβολιασμού για να καταγγείλει μια «υγειονομική δικτατορία».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ