Βρετανία: Παραιτήθηκε η νοσοκόμα που φρόντισε τον Μπόρις Τζόνσον στην Εντατική – “Πυρά” κατά της κυβέρνησης

Εγκατέλειψε τη δουλειά της η νοσηλεύτρια, που φρόντισε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην Εντατική όταν αυτός έδινε μάχη με τον κορονοϊό, και εξαπέλυσε “πυρά” κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για την αντιμετώπιση των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως ο ίδιος ο Τζόνσον είχε πει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του έσωσε τη ζωή, ενώ η Τζένι ΜακΓκι, από τη Νέα Ζηλανδία, ήταν μία από τις δύο νοσηλεύτριες που επέλεξε για να απονείμει τα εύσημα ο Τζόνσον, για τη φροντίδα που του πρόσφεραν την περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο, τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, τώρα η ΜακΓκι παραιτείται από το NHS καταγγέλλοντας τον πρώην ασθενή της και την κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του υγειονομικού προσωπικού, σε μία κίνηση που σίγουρα μόνο αμηχανία μπορεί να προκαλέσει στον Τζόνσον.

Σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 TV, που θα προβληθεί στις 24 Μαΐου, όπως σημειώνει η νοσοκόμα “δεν λαμβάνουμε τον σεβασμό και τώρα ούτε τον μισθό που δικαιούμαστε. Έχω απλά σιχαθεί απ’ όλο αυτό. Επομένως, υπέβαλα την παραίτησή μου” αναφερόμενη στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση 1% στον μισθό του προσωπικού του NHS. Η πρόταση αυτή έχει επικριθεί σφοδρά, ενώ οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τζόνσον και οι συνδικαλιστικές ενώσεις περιγράφουν ως προσβλητική προς εκείνους που έδωσαν μάχη με την πανδημία.

Αναφερόμενη στη γενικότερη ανταπόκριση της βρετανικής κυβέρνησης η ΜακΓκι λέει πως “πολλοί νοσηλευτές νιώθουν ότι η κυβέρνηση δεν ηγήθηκε πολύ αποτελεσματικά, η αναποφασιστικότητα, τόσα πολλά ανάμεικτα μηνύματα. Ήταν απλά πολύ ενοχλητικό”.

Ωστόσο, το γραφείο του Τζόνσον δεν αναφέρθηκε ευθέως στις δηλώσεις της νοσηλεύτριας, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει “ό,τι μπορεί για να στηρίξει” τους εργαζομένους του NHS.

Εκπρόσωπος Τύπου είπε: “Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη φροντίδα που παρέχει το προσωπικό του NHS, ειδικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εξαιρέθηκε από το ευρύτερο “πάγωμα” μισθών που εφαρμόστηκε στον δημόσιο τομέα ως αποτέλεσμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία”.

Το νοσοκομείο St Thomas εξέδωσε μια ανακοίνωση εκ μέρους της ΜακΓκι, όπου ανέφερε πως είναι “ενθουσιασμένη, καθώς ξεκινά ένα νέο συμβόλαιο ως νοσηλεύτρια στην Καραϊβική, πριν από τις διακοπές στην πατρίδα της τη Νέα Ζηλανδία αργότερα αυτόν τον χρόνο”. Τονίζει παράλληλα ότι “έπειτα από τη σκληρότερη χρονιά της καριέρας μου στη νοσηλευτική, κάνω ένα βήμα πίσω από το NHS, όμως ελπίζω ότι θα επιστρέψω στο μέλλον”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ