Πρίγκιπας Φίλιππος: Το “αντίο” της βασίλισσας με μια αγαπημένη αδημοσίευτη ΦΩΤΟ

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι (17:00 ώρα Ελλάδος). Η Βασίλισσα θα αποχαιρετήσει ιδιωτικά τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν φύγει το φέρετρο του, από το Κάστρο του Ουίνδσορ για την κηδεία. Η 94χρονη Ελισάβετ, θα έχει λίγο χρόνο στο πλευρό του Δούκα του Εδιμβούργου πριν από το τελευταίο του ταξίδι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Πηγές λένε ότι ήταν η «επιτομή της αξιοπρέπειας» αυτή την εβδομάδα καθώς ασχολείται με την απώλεια του συζύγου της και επέμεινε να υπογράψει προσωπικά τις τελικές προετοιμασίες για την τελετή.

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε μια συγκινητική φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ με τον σύζυγό της. Η φωτογραφία δεν είχε δημοσιευθεί και ήταν μια από τις αγαπημένες του ζευγαριού, όπως αναφέρει η Dailymail.

Στο εν λόγω στιγμιότυπο φαίνεται το ζευγάρι σε ένα από τα «χαρούμενα μέρη» τους – στους λόφους Coyles of Muick κοντά στο Balmoral. Επέλεγαν συχνά το ίδιο σημείο για περπάτημα και πικνίκ καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους μαζί. Η Βασίλισσα αγαπά τόσο το μέρος που ονόμασε το νέο κουτάβι corgi με έμπνευση από αυτό. Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από την νύφη τους το 2003 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, επιλέχθηκε ειδικά από την Αυτού Μεγαλειότητα της, για να δημοσιευθεί πριν από τη σημερινή κηδεία, λέγοντας το δικό της συγκινητικό “αντίο” με αυτή την όμορφη εικόνα.

Το ζευγάρι φαίνεται ευτυχισμένο και χαλαρό καθώς κάθονται στο γρασίδι.

Η κηδεία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά, θα τελεσθεί στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ. Έχει σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου. Ωστόσο η τελετή χρειάσθηκε να περιορισθεί εξαιτίας της Covid-19. Δεν θα υπάρχουν πρόσβαση για το κοινό ούτε δημόσιες πομπές και ολόκληρη η τελετή της κηδείας θα λάβει χώρα μέσα στο κτήμα του Πύργου του Ουίνδσορ. Η τελετή της κηδείας θα αρχίσει με ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Στο τέλος της τελετής ο Φίλιππος θα ενταφιασθεί στη Βασιλική Κρύπτη του παρεκκλησιού.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ;

Μόνο 30 άνθρωποι θα επιτραπεί να είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα. Το εκκλησίασμα θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες για τον κορονοϊό που ισχύουν για όλη τη χώρα και θα φορά μάσκες κατά την 50λεπτη τελετή. Μια μικρή τετραμελής χορωδία θα τραγουδήσει μουσικά κομμάτια που είχε επιλέξει ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, χωρίς συνοδεία από το εκκλησίασμα. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη της στη διάρκεια της τελετής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ