Επιστρέφει η κανονικότητα στο Γιβραλτάρ: Γεμάτα κόσμο καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια – ΒΙΝΤΕΟ

Στην κανονικότητα επιστρέφει το Γιβραλτάρ, το οποίο γίνεται το παράδειγμα για τις χώρες της Ευρώπης, που βρίσκονται αντιμέτωπες με το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Γιβραλτάρ βρίσκεται μία ανάσα από το όριο της ανοσίας της αγέλης, καθώς το 90% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί. Μάλιστα από τους 34.000 κατοίκους του Γιβραλτάρ ούτε ένας δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με κορονοϊό.

Όσοι κάτοικοι του “Βράχου” έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, προμηθεύονται από τις Αρχές ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο είναι σε μέγεθος σαν μία πιστωτική κάρτα, χωρίς ωστόσο να υποχρεούνται να το επιδεικνύουν. Όταν πηγαίνουν σε κάποιο μπαρ ή εστιατόριο, τα οποία μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 02:00 π.μ., οφείλουν να αφήσουν το όνομα τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου κρούσματα. Οι θαμώνες των μπαρ και των εστιατορίων πρέπει να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, αλλά όχι αν κάθονται στα τραπεζάκια έξω από το κατάστημα.

“Ελεύθεροι” και ανακουφισμένοι οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ

Οι περισσότεροι πολίτες του Γιβραλτάρ αισθάνονται ανακούφιση και “ελευθερία”. “Μερικές φορές ξεχνώ ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι ντόπιοι, βέβαια, αντί για πολλούς τουρίστες που είχαμε συνήθως. Στη διάρκεια του lockdown αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε δυο φορές τα ρολά, αλλά οι δουλειές πλέον πάνε πολύ καλά και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία. Τα πράγματα άρχισαν να επιστρέφουν στους κανονικούς ρυθμούς πολύ γρήγορα», ανέφερε μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου.

Στο εστιατόριό της, Dolpin, κοντά στην παραλία του Camp Bay του Γιβραλτάρ, το μόνο που θυμίζει την πανδημία του κορονοϊού είναι ένα μπουκάλι με αντισυπτικό, το οποίο είναι τοποθετημένο στην είσοδο και οι μάσκες που φορούν οι υπάλληλοι που σερβίρους τους πελάτες.

«Είναι παράδεισος εδώ. Κάθομαι και λούζομαι στις αχτίνες του ήλιου κι αναπνέω καθαρό αέρα χωρίς μάσκα. Τώρα που εμβολιαστήκαμε βγαίνουμε έξω όποτε θέλουμε χωρίς να αισθανόμαστε φόβο», είπε ο 76χρονος συνταξιούχος νοσηλευτής, ο οποίος είναι έναν από τους εκατοντάδες κατοίκους του Γιβραλτάρ, που πλέον μπορούν να απολαμβάνουν τον ήλιο της Άνοιξης με μια βόλτα στην παραλία

Γιβραλτάρ: Έτοιμο να υποδεχθεί τουρίστες

Ο πρωθυπουργός του Γιβραλτάρ επιβεβαίωσε σχέδια για την άρση της απαγόρευσης εισόδου σε ξένους τουρίστες. Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες από χώρες που έχουν μπει στο «πράσινο», χωρίς να υποχρεώνονται κατά την άφιξή τους σε καραντίνα.

Όσοι ταξιδιώτες προέρχονται από κράτη που θα περιλαμβάνονται στο «πορτοκαλί» ή το «κόκκινο», θα υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ και μέτρα απομόνωσης ανάλογα με την κατηγορία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ