Ισπανία: Συναυλία-πείραμα με 5.000 θεατές – Όλοι με μάσκες και αρνητικό τεστ κορονοϊού, αλλά χωρίς αποστάσεις – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ισπανία θέλει να αφήσει πίσω της τον κορονοϊό. Περίπου 5.000 λάτρεις της ροκ μουσικής παραβρέθηκαν σε συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στη Βαρκελώνη. Όλοι τους είχαν υποβληθεί σε rapid tests για την κορονοϊό, με τη μουσική παράσταση να γίνεται δοκιμαστικά με την άδεια των αρχών, ώστε να επανεκκινήσει η βιομηχανία των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων στην Ισπανία.

Οι 5.000 θεατές έπρεπε να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας του ισπανικού συγκροτήματος Love of Lesbian στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι, όμως δεν ήταν υποχρεωμένοι να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις.

«Ήταν εντυπωσιακό. Νιώθαμε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ», δήλωσε μετά τη συναυλία ο 29χρονος Σαλβαδόρ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. «Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από πολλές».

Οι εικόνες από τη συναυλία ήταν πρωτόγνωρες, καθώς μετά από έναν χρόνο πανδημίας και lockdown, οι θεατές χόρεψαν ο ένας δίπλα στον άλλο. Ωστόσο, οι 5.000 θεατές με τα πρόσωπα τους καλυμμένα με μάσκες, υπενθυμίζει πως η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ακόμη μακριά.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, θεατές υποβλήθηκαν σε υγειονομικούς ελέγχους στην είσοδο του γηπέδου, και παρά τις καθυστερήσεις το εορταστικό πνεύμα δε χάλασε.

«Καλώς ήλθατε σε μια από τις πιο συναρπαστικές συναυλίες της ζωής μας!», είπε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Σάντι Μπαλμές, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Η συναυλία ήταν μια δοκιμή για το αν παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν να ξεκινήσουν ξανά.

«Θα είναι ασφαλέστερο να είσαι στο Παλάου Σαν Ζόρντι από το να περπατάς στο δρόμο», δήλωσε στο Reuters νωρίτερα χθες Σάββατο ο συνδιοργανωτής της συναυλίας, Ζόρντι Χερερουέλα. Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρία διαφορετικά μέρη της Βαρκελώνης και μέχρι το μεσημέρι, τρία από τα 2.400 άτομα που είχαν ήδη εξεταστεί βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό και ένα είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα, σύμφωνα με την δρ Ζοζέπ Μαρία Λίμπρε, τη γιατρό που επέβλεψε τη διεξαγωγή των τεστ. Αυτοί δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών στη συναυλία και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω εφαρμογής στα κινητά τους. Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνονταν τόσο το τεστ όσο και μια μάσκα.  «Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε κάτι πραγματικότητα, δηλαδή να δείξουμε στον κόσμο ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής», δήλωσε ο Ραμόν, ένας 49χρονος φαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ