Σάλος στη Γερμανία: Σε δείπνο με χορηγούς του ο υπουργός Υγείας λίγο πριν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό

Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, λόγω της συμμετοχής του σε δείπνο πολιτικών υποστηρικτών του τον περασμένο Οκτώβριο, μία ημέρα πριν ο ίδιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Την αποκάλυψη έκανε το περιοδικό Der Spiegel, που αναφέρει ότι ο κ. Σπαν ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε δείπνο που διοργανώθηκε στη Λειψία και στο οποίο είχαν δώσει το “παρών” περισσότεροι από δέκα επιχειρηματίες, από τους οποίους είχε ζητηθεί να στηρίξουν οικονομικά την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν από το δείπνο, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας είχε απευθύνει έκκληση, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος, στους πολίτες, ζητώντας τους να απέχουν από κοινωνικές συγκεντρώσεις. «Ξέρουμε ποιες είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης. Είναι τα πάρτι, οι συγκεντρώσεις στο σπίτι, οι κοινωνικές εκδηλώσεις», είχε δηλώσει.

Επιστρέφοντας από τη Λειψία στο Βερολίνο, ο κ. Σπαν αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μπαίνοντας σε καραντίνα.

Όλοι όσοι ήταν παρόντες στο δείπνο εξετάστηκαν και ήταν αρνητικοί, ανέφερε ο Γενς Σπαν, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα και τόνισε ότι κατά τη συγκέντρωση τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. «Θα λυπόμουν πολύ αν είχα κολλήσει κάποιον χωρίς να γνωρίζω ότι είμαι θετικός. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν συνέβη, χάρη στα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν», δήλωσε.

«Δείπνα χορηγών, είτε με μάσκες και αποστάσεις είτε χωρίς, προκαλούν κάτι παραπάνω από ερωτηματικά σε σχέση με το πώς θέτει ο υπουργός Υγείας τις προτεραιότητες για το πρόγραμμά του», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, ενώ από τους Πράσινους, η Μπρίτα Χέρμαν σημείωσε ότι «ο Γενς Σπαν φαίνεται να έχει χάσει το πολιτικό του ένστικτο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Υγείας και Αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκραστικού Κόμματος (CDU) βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε σε αντιπαράθεση με την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ για τη δωρεάν διάθεση «γρήγορων» τεστ για κορονοϊό που ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε από την 1η Μαρτίου. Η κα. Μέρκελ φέρεται να «πάγωσε» το εγχείρημα, λόγω προβλημάτων που δεν είχαν διευθετηθεί.

Επίσης, ο Γενς Σπαν το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο για την ακίνητη περιουσία του και συγκεκριμένα για μία μονοκατοικία σε ακριβό προάστιο του δυτικού Βερολίνου και ένα διαμέρισμα σε κεντρική και δημοφιλή περιοχή της πρωτεύουσας. Η αξία της μονοκατοικίας υπολογίζεται σε «μερικά εκατομμύρια» ευρώ, ενώ το διαμέρισμα κόστισε σχεδόν ένα εκατομμύριο και ανήκε στον επικεφαλής της εταιρείας, η οποία έχει τώρα αναλάβει το σχέδιο του ψηφιακού ιατρικού φακέλου, στο οποίο θα στηριχτεί και η δημιουργία του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο 41χρονος πολιτικός αρνήθηκε πρόσφατα καιρό να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα δάνεια που έχει λάβει από τράπεζα, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξε μέλος. Οι δικηγόροι του υπουργού Υγείας απορρίπτουν οποιαδήποτε εικασία παρατυπίας, ταυτόχρονα όμως έχουν με ασφαλιστικά μέτρα απαγορεύσει στον Τύπο να αναφέρεται στην τιμή αγοράς των ακινήτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ