Τσελίκ: Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις θα αποσταθεροποιηθούν οι σχέσεις μας

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι με τη σκυτάλη να παίρνει αυτή τη φορά ο ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ομέρ Τσελίκ.

«Υποστηρίζουμε θερμά την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το θετικό έδαφος στις επαφές αλλά η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις με δηλώσεις», υποστήριξε ο Τσελίκ και πρόσθεσε: «Είμαστε γείτονες, έχουμε ζήσει μαζί και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί. (…) Εάν συνεχίσετε να κάνετε προκλητικές δηλώσεις, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που βλάπτουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκύπριων, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που βάζουν στο στόχαστρο τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων μας», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, ο οποίος σε ίδιο προκλητικό ύφος έκανε και μαθήματα γλώσσας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

«Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό και ειδικά τον υπουργό Εξωτερικών να χρησιμοποιήσουν μια πιο υγιή γλώσσα», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το Ahaber

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ