Αυτοκτόνησε Αμερικανίδα στρατιωτικός μετά τον ομαδικό βιασμό της – Το ξέσπασμα της μητέρας της

Στρατιωτικός της Εθνικής Φρουράς αυτοκτόνησε μετά τον φερόμενο ομαδικό βιασμό της από συναδέλφους της αλλά ο στρατιωτικός κλάδος δεν έκανε κάτι για να τη βοηθήσει, καταγγέλλει η μητέρα της. Η φρίκη που οδήγησε τη Μόργκαν Ρόμπινσον στην αυτοκτονίας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν ο επόπτης της φέρεται να της επιτέθηκε σεξουαλικά και να την παρενόχλησε αρκετές φορές όταν βρίσκονταν στο Κουβέιτ, σύμφωνα με το CBS,που ερευνά τις αποτυχίες του αμερικανικού στρατού να αντιμετωπίσει εσωτερικά τα σεξουαλικά εγκλήματα. Η μητέρα της Μόργκαν είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο “Ήθελαν το σώμα της και πήραν την ψυχή της”.

Όταν η Μόργκαν κατήγγειλε τις επιθέσεις οι ανώτεροι δεν έκαναν κάτι να την προστατεύσουν ή να τιμωρήσουν τον επόπτη, σύμφωνα με την Ντέμπι Ρόμπινσον. “Δεν τη βοήθησαν” επέμεινε. Ενώ ήταν στην ίδια αποστολή, η Ρόμπινσον απεστάλη στο Αφγανιστάν όπου αρκετοί στρατιώτες φέρεται να τη βίασαν ομαδικά, σύμφωνα με το CBS. Αυτήν τη φορά ήταν τόσο φοβισμένη και απογοητευμένη από το σύστημα για να το αναφέρει ώστε τέσσερις μήνες μετά αυτοκτόνησε. Ξεκίνησε έρευνα από τον στρατό σχετικά με τον θάνατο της Μόργκαν και αργότερα παρέδωσαν μία αναφορά στην Ντέμπι, μεγάλο μέρος της οποίας διεγράφη. Τα σημεία που δεν διεγράφησαν ανέφεραν: “Η λοχίας Ρόμπινσον υπέστη σεξουαλικό, σωματικό και ψυχολογικό τραύμα ενώ ήταν σε αποστολή. Η συνέπεια αυτού του τραύματος ήταν ένας παράγοντας του θανάτου της. “Απλώς δεν καταλάβαινα πώς μπορούσαν να στέκονται εκεί και να με κοιτούν στα μάτια και να μου παραδίδουν κάτι τέτοιο” είπε η μητέρα της. Θεωρεί ότι ο Στρατός είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της Μόργκαν επειδή απέτυχε να διερευνήσει αρμοδίως την πρώτη καταγγελία της κόρης της για τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη και να χειριστεί ό,τι συνέβη.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της Μόργκαν, ο αξιωματικός που φέρεται να της επιτέθηκε στο Κουβέιτ δέχτηκε γραπτή επίπληξη. Ο Στρατός έγραψε σε ανακοίνωσή του ότι οι αξιωματικοί διενήργησαν πλήρη έρευνα στην αναφορά για σεξουαλική επίθεση και έλαβαν την αρμόζουσα δράση εναντίον του αμφισβητούμενου επόπτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ