Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ κινείται δικαστικά και στην Τζόρτζια – Εχει προσφύγει για τρεις πολιτείες

Δικηγόροι της εκστρατείας για την επανεκλογή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη στην πολιτεία Τζόρτζια απαιτώντας να ανασταλεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν για τις προεδρικές εκλογές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η εκστρατεία του Τραμπ εξαπέλυσε πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης μετά τις αμφίρροπες προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, όπως προανήγγειλε, θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν.

«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Ο Πρόεδρος είναι εντός των ορίων για να ζητήσει επανακαταμέτρηση και θα το κάνουμε αμέσως», πρόσθεσε.

Το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου ανακοίνωσε, ακόμη, ότι κατέθεσε προσφυγή στις δικαστικές αρχές το Μίσιγκαν ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ