Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια: Τι ξέρουμε για τα τρία θύματα

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Ευρώπη η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ένας νεαρός άνδρας, πιθανόν 25 ετών, επιτέθηκε και μαχαίρωσε θανάσιμα τρεις ανθρώπους στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην καρδιά της πόλης. Τα θύματα είναι δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ο οποίος μαζί με τη μία γυναίκα σκοτώθηκαν μέσα στην εκκλησία ενώ το τρίτο θύμα, μία γυναίκα διέφυγε αλλά υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της. Σύμφωνα με τη Le Figaro αυτά είναι τα τρία θύματα της νέας ισλαμιστικής τρομοκρατίας:

– Μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε “σχεδόν αποκεφαλισμένη”

Το πρώτο από τα τρία θύματα είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα, περίπου 70 ετών, που είχε έρθει στην εκκλησία να προσευχηθεί το πρωί. Βρέθηκε με κομμένο λαιμό, “σχεδόν αποκεφαλισμένη”, κοντά στο ιερό με το αγίασμα, όπως είπε αστυνομική πηγή στη γαλλική εφημερίδα.

– Ο νεωκόρος του ναού

Ο νεωκόρος του ναού είναι το δεύτερο θύμα, ένας άνδρας γύρω στα 45 χρόνια. “Ήταν ένας καθημερινός άνδρας, με την καλή έννοια της λέξης, ανοιχτός και ευγενικός” είπε ο ιερέας του ναού. Τον έλεγαν Βενσάν και ήταν πατέρας δύο κοριτσιών. Εργαζόταν στη Νοτρ Νταμ εδώ και δέκα χρόνια. Η σύζυγός του που έφθασε στο σημείο οδηγήθηκε συνοδευόμενη και υποστηριζόμενη εκτός του ναού όταν πληροφορήθηκε την τραγική είδηση. Ήταν ένας άνδρας που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησία. Δεν ήταν κάποιος που ερχόταν κι έφευγε, ήταν πάντα εκεί να ακούει και να βοηθά τον ιερέα, είπε μία γυναίκα.

– Το τρίτο θύμα, μία γυναίκα γύρω στα 40 – Τα τελευταία της λόγια

Η δεύτερη γυναίκα, γύρω στα 40 έτη, δέχθηκε πολλές μαχαιριές. Αν και δεν έχουν γίνει αρκετά γνωστά για την ταυτότητά της, η αστυνομία είπε ότι κατάφερε να διαφύγει και να τρέξει σε κοντινό μπαρ όπυο βρήκε καταφύγιο. Ωστόσο, σύμφωνα με μάρτυρες, η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το BFMTV μετέδωσε ότι τα τελευταία της λόγια ήταν “πείτε στην οικογένειά μου ότι τους αγαπώ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ