Εφιάλτης o κορονοϊός για τον Λευκό Οίκο: Άλλα δύο στελέχη βρέθηκαν θετικά – Προβληματισμός για το εξιτήριο του Τραμπ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πανδημία για τον Λευκό Οίκο αφού όλο και περισσότεροι σύμβουλοι και συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπβγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό. Μετά την εκπρόσωπο Τύπου Κέιλι ΜακΕνάνι, άλλα δύο στελέχη διαγνώστηκαν θετικά. Πρόκειται για τον Τσαντ Γκιλμάρτιν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο οποίος βρέθηκε θετικός, σύμφωνα με το ABC News. Ο Γκιλμάρτιν είναι πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και εξάδελφος του συζύγου τηςΚέιλι ΜακΕνάνι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, άλλο ένα μέλος του Γραφείου Τύπου, η Κάρολιν Λίβιτ, έχει προσβληθεί από τον ιό. Ένας δημοσιογράφος του Bloomberg, με ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί θετικά και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Μετά την ανακοίνωση της ΜακΕνάνι ότι βρέθηκε θετική και πως ήταν ασυμπτωματική, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, με ανάρτησή της, επίσης, στο twitter είπε πως νιώθει καλά και ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία της ανάρρωσης στο σπίτι. “Η οικογένειά μου είναι ευγνώμων για όλες τις προσευχές και τη συμπαράσταση! Νιώθω καλά και θα συνεχίσω να ξεκουράζομαι στο σπίτι. Ευχαριστώ το ιατρικό προσωπικό παντού και στέλνω τις προσευχές μου σε όσους έχουν ασθενήσει ή έχουν ασθενή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους”.

Στο μεταξύ, η WSJ με δημοσίευμά της από την Κυριακή το βράδυ υπογραμμίζει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έκρυβε το θετικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού περιμένοντας το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ που βγήκε και αυτό θετικό. Άνθρωποι που γνώριζαν για την υγεία του προέδρου είπαν στην εφημερίδα ότι ο πρόεδρος υπεβλήθη σε rapid COVID-19 τεστ το οποίο βγήκε θετικό προτού ο ίδιος καλέσει στο Fox News ζητώντας συνέντευξη με τον Σον Χάνιτι το απόγευμα της Πέμπτης. Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Τραμπ αναφέρθηκε στη θετική διάγνωση της βοηθού του Χόουπ Χικς αλλά δεν αποκάλυψε ότι ήταν και ο ίδιος θετικός. Σε ανάρτησή του στο twitter ώρες αργότερα, λίγο πριν από τη 1 το ξημέρωμα της Παρασκευής, ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δική του θετική διάγνωση μετά το δεύτερο τεστ.

Σύμφωνα με τη WSJ ο Τραμπ ζήτησε τουλάχιστον από έναν βοηθό να κρατήσουν μυστικό το δικό τους θετικό τεστ. “Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που διαγνώστηκε θετική τη Δευτέρα, αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο πρόεδρος είχε κάνει τεστ πριν από το ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν την Τρίτη ή προτού παρευρεθεί σε προεκλογική εκδήλωση στο Νιου Τζέρσι την Κυριακή. “Δεν θα δώσω λεπτομέρειες για το τεστ του. Αλλά θα πω ότι το πρώτο θετικό τεστ έγινε μετά την επιστροφή του ή τουλάχιστον μετά το Μπενμίνστερ” είπε η Κέιλι ΜακΕνάνι, αναφερόμενη στην παρουσία του προέδρου στο Νιου Τζέρσι.

Πάντως, άγνωστο είναι πότε θα πάρειεξιτήριο ο πρόεδρος από το νοσοκομείο ο οποίος εθεάθη να κάνει βόλτα έξω από το νοσοκομείο με τζιπ για να χαιρετίσει τους υποστηρικτές του την Κυριακή προκαλώντας την αγανάκτηση επιστημόνων και πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών καθώς με αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ έθεσε σε περιττό κίνδυνο τους ανθρώπους που τον συνόδευσαν. Οι σύμβουλοι του είπαν ότι ο πρόεδρος βαριόταν στο νοσοκομείο ενώ ο ίδιος ήθελε να δείξει ότι είναι δυνατός έναν μήνα πριν από την προεδρική εκλογή. Η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί είχε ανακοινώσει ότι η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν και ότι αναμενόταν να πάρει εξιτήριο σήμερα Δευτέρα. Όπως είχε γίνει γνωστό, παρέμενε απύρετος από το πρωί της Παρασκευής, οι ζωτικοί του δείκτες ήταν καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir την Κυριακή. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ότι ο πρόεδρος αναμενόταν να πάρει εξιτήριο ακόμη και μέσα στην ημέρα: “Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται… Με βάση αυτή την απίστευτη πρόοδο… παραμένουμε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι θα μπορέσει να βγει σήμερα, αλλά η απόφαση δεν θα ληφθεί παρά αργότερα εντός της ημέρας”. Ο ίδιος είχε πει νωρίτερα την Κυριακή ότι η οι επόμενες 48 ώρες θα ήταν κρίσιμες για την υγεία του προέδρου ενώ αργότερα τόνισε ότι ο Τραμπ είχε παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση.

Γιατρός του Γουόλτερ Ριντ είπε στη Washington Post ότι όλοι οι άνθρωποι στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρόεδρο πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες καθώς ενδέχεται να αρρωστήσουν, ακόμη και να πεθάνουν. “Για πολιτικό θέατρο. Δέχθηκαν εντολή από τον Τραμπ να θέσουν τη ζωή τους σε ρίσκο για χάριν θεάτρου. Αυτό είναι παραλογισμός” επεσήμανε ο γιατρός Τζέιμς Π. Φίλιπς που είναι καθηγητής και στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον. Επίσης ο καθηγητής Ιατρικής και χειρουργικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, Τζόναθαν Ρέινερ έγραψε στο twitter ότι ο πρόεδρος κάνοντας βόλτα έξω από το νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν παραδεχθεί ότι η υγεία του προέδρου επιδεινώθηκε στο σημείο όπου έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο, κάτι που προηγουμένως είχαν αρνηθεί να αποκαλύψουν. Ο γιατρός του Τραμπ, Σον Κόνλεϊ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι προσπαθούσε να αντικατοπτρίσει την αισιοδοξία που είχε ο Τραμπ στη διάρκεια της ασθένειάς του. Ανώτατος σύμβουλος κοντά στον Μέντοους είχε πει ότι είναι πολύ κρίσιμο να δείχνουν σημάδια δύναμης και για τον αμερικανικό λαό και για όσους παρακολουθούν από το εξωτερικό.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι κατακεραύνωσε τον Τραμπ και τους συνεργάτες του λέγοντας ότι φέρθηκαν απρόσεκτα με το να έρθουν στην Πολιτεία του ενώ ήξεραν ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε διαγνωστεί θετικός. “Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν θετικά κρούσματα μετά την εκδήλωση. Είναι θέμα ανθρωπισμού αλλά και παράδειγμα ηγέτη”.

Επιστήμονες μιλώντας στη WP είπαν ότι προβληματίζονται για το πότε θα πάρει εξιτήριο ο Τραμπ καθώς ο πρόεδρος παίρνει έναν περίεργο συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής που αποτελείται από τρεις ισχυρές θεραπείες. Ο καθηγητής Ουίλιαμ Σάφνερ είπε πως η ιδέα του εξιτηρίου είναι του ίδιου του Τραμπ και όχι της ιατρικής ομάδας, ενώ ο Ρόμπερτ Ουάτζερ, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπε στην αμερικανική εφημερίδα πως ασθενής με τα συμπτώματα και τη θεραπεία που λαμβάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, αν ήθελε να πάρει εξιτήριο μόλις τρεις μέρες από την είσοδό του, θα έπρεπε να υπογράψει δήλωση ότι το πράττει ενάντια στις εντολές των γιατρών, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.

Πάντως ο ίδιος ο Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι θα πάρει εξιτήριο στις 18.30 τοπική ώρα σήμερα. Αφού ανέφερε ότι αισθάνεται καλά πρόσθεσε: “Μην φοβάστε την COVID. Μην τον αφήνετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουν αναπτυχθεί, υπό τη διοίκηση Τραμπ, κάποια πραγματικά εξαιρετικά φάρμακα και γνώση. Αισθάνομαι καλύτερα απ’ ό,τι όταν ήμουν 20 χρονών”, έγραψε.

Σε άλλη ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στα ΜΜΕ που σχολίασαν τη βόλτα που έκανε το απόγευμα της Κυριακής με αυτοκίνητο για να χαιρετίσει τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του αν και ο ίδιος νοσηλευόταν με κορονοϊό. Όπως επεσήμανε ο Τραμπ “λέγεται ότι τα Μέσα αναστατώθηκαν επειδή πήρα αυτοκίνητο ασφαλείας να ευχαριστήσω τους οπαδούς και υποστηρικτές μου που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο πολλές ώρες, ακόμη και μέρες για να τιμήσουν τον πρόεδρό τους. Αν δεν το έκανα, τα Μέσα θα μου έλεγαν ότι είμαι αγενής!!!”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ