Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού: Τουλάχιστον 10 νεκροί, τραυματίες και τεράστιες ζημιές – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα». Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι το κτίριο της πρεσβείας της στη λιβανική πρωτεύουσα υπέστη ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το προσωπικό.

Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κύπρο

Οι εικόνες από την έκρηξη σοκάρουν. Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτώνται στα social media, οι καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση ενώ ταρακουνήθηκε ολόκληρη η πόλη.

Η έκρηξη συντάραξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, θρυμματίζοντας παράθυρα και πόρτες και τραυματίζοντας ανθρώπους, ενώ αυτοκίνητα εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα 10χλμ., ενώ έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το sigmalive ακούστηκε μέχρι και την Κύπρο και προκάλεσε αναστάτωση.

Δείτε τα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ