Διπλωματικό θρίλερ με την Αν Σάκουλας – Ποια είναι η γυναίκα που καταζητεί η Ιντερπόλ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα διπλωματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη με την Ιντερπόλ να εκδίδει διεθνές “σήμα” για την Αν Σάκουλας, σύζυγο Αμερικανού διπλωμάτη που καταζητείται στη Βρετανία για την εμπλοκή της σε θανατηφόρο τροχαίο και τις ΗΠΑ να αρνούνται να την εκδώσουν. Σύμφωνα με το ITV η Ιντερπόλ εξέδωσε “Κόκκινη Ανακοίνωση” για τη 42χρονη Αν Σάκουλας, η οποία κατηγορείται ότι προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο 19χρονος μοτοσικλετιστής Χάρι Νταν.

Ο 19 χρονος σκοτώθηκε όταν η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της συζύγου τoυ Αμερικανού διπλωμάτη, στην κεντρική Αγγλία την 27η Αυγούστου 2019. Η Σάκουλας, ασυνήθιστη στην οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου, βρισκόταν στο λάθος τμήμα του οδοστρώματος. Αυτή, αμέσως μετά, επικαλέστηκε τη διπλωματική ασυλία και επέστρεψε στις ΗΠΑ. Στο τέλος του Δεκεμβρίου της ασκήθηκε δίωξη από τη βρετανική δικαιοσύνη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα θάνατο ανθρώπου.

Οι συντετριμμένοι γονείς του εφήβου, μόλις ανακοινώθηκε η έκδοση διεθνούς “σήματος” κατά της Σάκουλας από την Ιντερπόλ ξέσπασαν σε δάκρυα ανακούφισης. Όπως είπαν “επιτέλους οι βρετανικές Αρχές είναι στην ίδια σελίδα με εμάς έπειτα από οκτώ μήνες”.

Ωστόσο, οι αμερικανικές Αρχές δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη καθώς επιμένουν στη θέση τους και αρνούνται την έκδοση της συζύγου του Αμερικανού διπλωμάτη. Οι ΗΠΑ διαμέσου της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσαν ότι η απόφασή τους να απορρίψουν το αίτημα έκδοσης για τη Σάκουλας είναι οριστική. Όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ, η 42χρονη έχει διπλωματική ασυλία στην ποινική δίωξη.

Τον Ιανουάριο η Βρετανία επέκρινε τις ΗΠΑ επειδή αρνήθηκαν να εκδώσουν τη Σάκουλας, υποστηρίζοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με “άρνηση απονομής δικαιοσύνης”. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έλεγε ότι η Σάκουλας έχει διπλωματική ασυλία και η έκδοσή της θα προκαλούσε ένα “ανησυχητικό προηγούμενο”. Στην υπόθεση παρενέβη τον περασμένο Οκτώβριο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όταν υποδέχτηκε τους γονείς του Νταν στον Λευκό Οίκο και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τους πείσει να συναντηθούν με τη Σάκουλας χωρίς να τους ενημερώσει προηγουμένως ότι εκείνη βρισκόταν στην προεδρική κατοικία. Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε ότι το Λονδίνο εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύζυγος του Αμερικανού διπλωμάτη θα πρέπει να επιστρέψει στη Βρετανία για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. “Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό στις ΗΠΑ”, τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο Τζόνσον το έχει συζητήσει με τον Τραμπ. Η νέα άρνηση των ΗΠΑ για την έκδοσή της αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον.

Δείτε το βίντεο

Ποια είναι η Αν Σάκουλας – Οι διασυνδέσεις της με τη CIA

Η Αν Σάκουλας είναι 42 ετών και μητέρα τριών παιδιών. Παντρεύτηκε τον διπλωμάτη Τζόναθαν Σάκουλας o oποίος μετατέθηκε στην αμερικανική βάση πληροφοριών στο RAF Croughton που βρίσκεται στο Νορθαμπτονσάιρ. Το όνομά της είναι Αν Ελίζαμπεθ Γκούντγουιν και κατάγεται από τη Νότια Καρολίνα. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα. Εργαζόταν για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της το 2003. Τον Φεβρουάριο διέρρευσε η πληροφορία ότι ήταν κατάσκοπος της CIA και μάλιστα είχε ανώτερη θέση απ’ ό,τι ο σύζυγός της. Ωστόσο, δεν ήταν πράκτορας εν ενεργεία όταν βρισκόταν στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τη Mail on Sunday. Πηγή ασφαλείας είπε στην εφημερίδα: “Ποτέ δεν φεύγεις πραγματικά από τη CIA”. Το Φόρειν Όφις είπε ότι η Σάκουλας τους είχε ενημερώσει ότι ήταν σύζυγος χωρίς επίσημο ρόλο. Ανώτατοι αξιωματούχοι του Γουάιτχολ επιβεβαίωσαν ότι γνώριζαν για την προϊστορία της στη CIA.

Το τροχαίο όπου σκοτώθηκε ο Χάρι Νταν έγινε κοντά στη βάση του RAF Croughton , ενώ αυτή έφυγε μαζί με την οικογένειά της λίγο μετά το δυστύχημα επικαλούμενη τη διπλωματική της ασυλία. Παραμένει στις ΗΠΑ όπου φωτογραφήθηκε τον Φεβρουάριο στη Βιρτζίνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ