Κορονοϊός-Γερμανία: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Μέρκελ

«Φωτιά» έχει πάρει ο δημόσιος διάλογος στη Γερμανία ενόψει του αποψινού τηλεοπτικού διαγγέλματος που θα απευθύνει η Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος θα απευθυνθεί για πρώτη φορά στη θητεία της από την τηλεόραση απευθείας στους πολίτες απόψε το βράδυ, κάτι το οποίο κάνει μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Συνήθως, η Μέρκελ απευθύνεται από τηλεοράσεως απευθείας στους πολίτες μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα Χριστούγεννα.

Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν με πολλούς να «στοιχηματίζουν» ότι απόψε η Γερμανίδα καγκελάριος θα ανακοινώσει νέα μέτρα, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημειώνει πως «δεν πρόκειται για νέα μέτρα. Θα αναφερθεί στο τι πρέπει να γίνει τώρα στη Γερμανία για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και το πώς πρέπει να συμμετέχει ο καθένας».

Η Μέρκελ έχει προτρέψει αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες τους πολίτες να κρατήσουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους και να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα ή για να μεταβούν στη δουλειά τους. Η εξάπλωση του ιού πρέπει οπωσδήποτε να επιβραδυνθεί, διότι διαφορετικά το σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα των νοσούντων. Η καγκελάριος έχει κάνει λόγο για τη χειρότερη κρίση εδώ και 70 χρόνια και έδωσε συνεντεύξεις τύπου τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη το βράδυ. Προηγουμένως, είχε συζητήσει μέσω βίντεο με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των 7 (G7 )και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το βράδυ, το τηλεοπτικό της διάγγελμα πρόκειται να μεταδοθεί μέσω του δεύτερου (ZDF) και του πρώτου (ARD) δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Πηγή: de.reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ