Κορονοϊός: Συνολικά τέσσερα κρούσματα στο Μεξικό – Δύο στη Βραζιλία

Οι αρχές του Μεξικού ανέφεραν πως έχουν επιβεβαιώσει τέσσερα κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Πόλη του Μεξικού, ένα στην πόλη Κουλιακάν (την πρωτεύουσα στη βορειοδυτική πολιτεία Σιναλόα) και άλλο ένα στην πόλη Τορεόν (στη βόρεια πολιτεία Κοαουίλα), σύμφωνα με την εφημερίδα Excelsior.

Το κρούσμα στην Τορεόν, μια 20χρονη που επέστρεψε πρόσφατα από το Μιλάνο της Ιταλίας, επιβεβαιώθηκε χθες Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στην Ιταλία, όπως και στο Ιράν, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, ενώ στη Γαλλία έφθασαν τα εκατό. Οι κυριότερες εστίες του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 συνεχίζουν πάντως να είναι η Κίνα, όπου η επιδημία μοιάζει να επιβραδύνεται, και η Νότια Κορέα.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας εξάλλου ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε το δεύτερο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για 32χρόνο στο Σαν Πάουλου ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία και επέστρεψε στη χώρα την Πέμπτη μαζί με τη σύζυγό του. Παρότι φόραγε συνεχώς μάσκα στο ταξίδι και στην πτήση, παρουσίασε συμπτώματα την ημέρα της άφιξής του και πήγε στο νοσοκομείο την Παρασκευή, σύμφωνα με τις αρχές. Η σύζυγός του είναι ασυμπτωματική.

Το πρώτο κρούσμα, ένας άνδρας 61 ετών που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία, αναρρώνει σε καραντίνα στο σπίτι του στο Σαν Πάουλου.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ), από την ασθένεια COVID-19 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός Κίνας τουλάχιστον 86 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ