Γερμανία: Πάνω από 50 οι τραυματίες – Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Φολκμάρσεν της Γερμανίας, όταν ένας άνδρας έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητο του πάνω σε παρέλαση καρναβαλιστών. Η αστυνομία της Έσσης, η οποία εξακολουθεί να ερευνά τα κίνητρα του δράστη, ανακοίνωσε στο twitter πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 18 παιδιά. «Υπάρχουν 18 παιδιά μεταξύ των θυμάτων, 35 άνθρωποι νοσηλεύονται και 17 ακόμη έχουν λάβει εξιτήριο αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες», επεσήμανε η αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης είναι ο 29χρονος Γερμανός, Μορίς Π. και σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα είναι γνωστός στις αρχές. Έχει καταγγελίες σε βάρος του για προσβολή, διατάραξη οικογενειακής ειρήνης και εξαναγκασμό. Η αστυνομία έχει συλλάβει και ένα δεύτερο άτομο, το οποίο φέρεται να κατέγραφε το περιστατικό με κάμερα.

Το περιστατικό έχει σοκάρει τη Γερμανία, η οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την τρομοκρατική, ρατσιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην πόλη Χανάου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι.

«Τι συμβαίνει στη χώρα μας;», διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Bild.

Τόσο η εφημερίδα, όσο και άλλα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 29χρονος Γερμανός έχει συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ η αστυνομία δεν μπορούσε να τον ανακρίνει καθώς είχε υποστεί τραύματα το κεφάλι. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πράξη του είχε πολιτικά κίνητρα», επεσήμανε η Bild επικαλούμενη έναν από τους ερευνητές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ