Πρίγκιπας Κάρολος: Θα ήθελα να επισκεφτώ το Ιράν

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα ήθελε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ιράν, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sunday Times.

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέφυγε ωστόσο να μιλήσει για την κρίση στη βρετανική μοναρχία που πυροδότησαν ο γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του, Μέγκαν, αποφασίζοντας να αποποιηθούν τα βασιλικά καθήκοντά τους.

«Ναι, προφανώς θα ήθελα (να πάω στο Ιράν)», φέρεται να είπε. «Ξέρω ότι το Ιράν υπήρξε πολύ σημαντικό μέρος του κόσμου για πολλούς αιώνες και έχει συμβάλει πάρα πολύ στην ανθρώπινη γνώση, τον πολιτισμό, την ποίηση, την τέχνη. Εννοώ, είναι πραγματικά αξιόλογος λαός».

Ο Κάρολος εξέφρασε αυτήν την επιθυμία σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης. Ο ίδιος είπε ωστόσο ότι προσπαθεί να είναι ειρηνοποιός και ότι προσεύχεται για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. «Όντως πιστεύω ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη», τόνισε, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει και την Παρασκευή, όταν επισκέφθηκε τους Άγιους Τόπους.

Η βασιλική οικογένεια δεν ανακατεύεται στην πολιτική, όμως ο Κάρολος, ο οποίος θα γίνει η κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας όταν ανέβει στον θρόνο, έχει μιλήσει πολλές φορές για ζητήματα όπως ο διαθρησκευτικός διάλογος και η προστασία του περιβάλλοντος.Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ