Βέλγιο: 23 μετανάστες εντοπίστηκαν σε φορτηγό-ψυγείο

Μέσα σε φορτηγό ψυγείο εντοπίστηκαν 23 μετανάστες που φέρεται να προέρχονται από την Ερυθραία και επιδίωκαν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Μπριζ.

Με τη θερμοκρασία εντός του φορτηγού ψυγείου στους 2 βαθμούς Κελσίου, η εισαγγελία διαβεβαίωσε πως «κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η ομάδα των μεταναστών πιθανότατα επιβιβάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο φορτηγό που ήταν σε χώρο στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο της πόλης Βαρέμ, στην επαρχία της Λιέγης, στη Βαλλονία (στο νότιο Βέλγιο). Η σκέψη τους ήταν να ακολουθήσουν μια απευθείας διαδρομή προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το φορτηγό έπρεπε πρώτα να εκφορτώσει σε μια εταιρεία στη βιομηχανική ζώνη Ζεεμπρούγκε, ανάντη του λιμανιού, όπου τελικά εντοπίστηκαν οι μετανάστες, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές. Οι 23 παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία τόνισε ότι υπήρχαν τρεις γυναίκες μεταξύ των μεταναστών και ότι κάποιοι φέρεται ότι είναι Σουδανοί.

Σοκ είχε προκληθεί τον Οκτώβριο όταν από το λιμάνι Ζεεμπρούγκε φορτώθηκε ένα ψυχόμενο εμπορευματοκιβώτιο μέσα στο οποίο βρέθηκαν, λίγο μετά την εκφόρτωσή του σε βρετανικό λιμάνι, οι σοροί 39 Βιετναμέζων μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ