Megxit: Πόσο οικονομικά ανεξάρτητοι θα είναι ο Χάρι και η Μέγκαν; – ΦΩΤΟ

Αν και στην ανακοίνωση της παραίτησής τους ο Χάρι και η Μέγκαν αναφέρουν ότι θα γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που τους επικρίνουν τονίζοντας ότι αυτή η ανεξαρτησία στην ουσία είναι μια πλάνη, όταν το ζευγάρι ζητεί να τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι την ασφάλεια, τα ταξίδια, τη διαμονή αλλά και 2,3 εκατ. λίρες ετησίως από τη βασιλική περιουσία του πρίγκιπα Κάρολου.

Το σχέδιό τους κρίνεται πολύ κακό καθώς συνεχίζοντας με τα πριγκιπικά καθήκοντα και διατηρώντας τους τίτλους και τα προνόμιά τους ούτως ή άλλως θα λάμβαναν τους δημόσιους πόρους ακόμη και αν μετακόμιζαν στον Καναδά ή την Καλιφόρνια.

Το ζευγάρι παρουσίασε το νέο site, που έχει ημερομηνία δημιουργίας τον Μάρτιο του 2019 και δημιουργήθηκε μυστικά στο Τορόντο και το χρησιμοποιούν ώστε να χαράξουν το μονοπάτι για την οικονομική ανεξαρτησία τους.

Όσον αφορά στα έσοδά τους, ο Δούκας του Σάσεξ λαμβάνει ετησίως 2,3 εκατ. λίρες από το “πορτοφόλι” του πατέρα του που προέρχεται από το Δουκάτο της Κορνουάλης, ένα δημόσιο προνόμιο που απολαμβάνει ο διάδοχος του θρόνου, προνόμιο που παρέχεται από τη βρετανική μοναρχία από το 1337. Ο Κάρολος έχει απαλλαγή από εταιρικούς φόρους και από τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών αλλά όχι και από τον φόρο εισοδήματος.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν παραδεχθεί ότι το καταπίστευμα από τον Κάρολο πληρώνει το 95% των δαπανών γραφείου.

Στην ίδια ανακοίνωση ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν πλέον μερίδιο από το ποσό των 82 εκατ. λιρών από την κρατική επιχορήγηση, το ποσό που οι φορολογούμενοι δίνουν στη βασίλισσα ετησίως για να χρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις της οικογένειάς της, τονίζοντας ότι το μερίδιό τους επαρκεί για να καλύψει το 5% των δαπανών τους.

Σύμφωνα με τη MailOnline, οι φορολογούμενοι ακόμη θα πρέπει να πληρώνουν για κάποια από τα έξοδα του Χάρι και της Μέγκαν, περιλαμβανομένων:

  • Διατηρούν την ομάδα ασφαλείας της μητροπολιτικής αστυνομίας που εκτιμάται ότι κοστίζει από 600.00 λίρες έως 1 εκατομμύριο τον χρόνο.
  • Ταξιδιωτικά έξοδα όταν εκτελούν βασιλικά καθήκοντα, όπου το 2018-2019 ανήλθαν στις 130.000 λίρες.
  • Θα παραμείνουν στο Φρόγκμορ η ανακαίνιση του οποίου θα έχει στοιχίσει περίπου 3 εκατ. λίρες έως το 2023.

Πλέον είναι στο χέρι του πρίγκιπα Κάρολου αν θα μειώσει ή θα κόψει εντελώς τη χρηματοδότηση του μικρότερου γιου του και όταν ανέβει στον θρόνο αν θα του δώσει μερίδιο από την περιουσία του. Επίσης, είναι μία απόφαση που πρέπει να λάβει και ο ίδιος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που θα γίνει μια μέρα βασιλιάς αν θα προσφέρει στον αδερφό του μέρος της βασιλικής περιουσίας.

Όσον αφορά στην προσωπική ασφάλεια του ζεύγους, να σημειωθεί ότι οι άνδρες ασφαλείας πληρώνονται από τη Σκότλαντ Γιαρντ, άρα πρόκειται για δημόσιο χρήμα και έτσι ο λαός επιβαρύνεται με 600.000 λίρες ετησίως. Αν μετακομίσουν στον Καναδά οι άνδρες ασφαλείας θα είναι Καναδοί και έτσι θα καταβάλλουν τη δαπάνη οι Καναδοί φορολογούμενοι και έτσι θα έχουν προσωπική ασφάλεια και στις δύο άκρες του Ατλαντικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ