Ο Ομπάμα αποθεώνει τις γυναίκες – ΒΙΝΤΕΟ

“Οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά αναμφισβήτητα είναι καλύτερες από τους άνδρες” είπε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε ιδιωτική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη, όπου αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στην πολιτική.

Όπως επεσήμανε, αν οι γυναίκες κυβερνούσαν κάθε χώρα στον κόσμο γενικώς θα υπήρχε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου αλλά και των εισοδημάτων”. “Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως αν οι γυναίκες κυβερνούσαν κάθε χώρα στον πλανήτη για δύο χρόνια θα έβλεπες σημαντική βελτίωση σε κάθε πεδίο… στο βιοτικό επίπεδο και στα εισοδήματα” σχολίασε.

Μίλησε ακόμη και για την πολιτική πόλωση και τη χρήση των social media στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ερωτώμενος για την επιστροφή του στην πολιτική, επεσήμανε ότι είναι καλύτερα οι ηγέτες θα κατεβαίνουν από τη θέση τους όταν έρχεται ο καιρός: “Αν κοιτάξετε στον κόσμο και δείτε τα προβλήματα που υπάρχουν, προκαλούνται συνήθως από ηλικιωμένους ανθρώπους, κυρίως άνδρες που δεν θέλουν να καθίσουν στην άκρη. Είναι σημαντικό για τους πολιτικούς ηγέτες να προσπαθούν και να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους ότι είναι σ’ αυτήν τη θέση για να κάνουν τη δουλειά τους, και πως δεν είναι εφ όρου ζωής εκεί, δεν είναι εκεί για να προβάλουν τη δική τους αξία ή τη δική τους δύναμη”.

Πηγή: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ