• Το διαχωριστικό σχοινί της παρέλασης παραλίγο να αποβεί μοιραίο για 13χρονο - Σοκ από τα σημάδια στον λαιμό του - ΦΩΤΟ

  6:00 μμ, Τετάρτη 30 Οκτ 2019 6:00 μμ, Τετάρτη 30 Οκτ 2019

  Σοκ προκαλούν τα σημάδια στον λαιμό ενός 13χρονου, τα οποία, όπως καταγγέλλει ο πατέρας του, προήλθαν από το σχοινί το οποίο είχαν τοποθετήσει οι υπεύθυνοι για την παρέλαση στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για το σχοινί το οποίο θα οριοθετούσε τον χώρο στον οποίο θα βρίσκονταν οι θεατές.

  Ήταν ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, στις 9:30 το πρωί, όταν ένας 13χρονος ξεκίνησε τη διαδρομή για το φροντιστήριο. Ακόμα δεν είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος για την παρέλαση και ο 13χρονοςδιέσχιζε με το ποδήλατό του την Λεωφ. Δημοκρατίας, στο ύψος των επισήμων, περνώντας τη διάβαση για να βρεθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο.

  "Το σχοινί, όμως, που έβαλαν οι «αρμόδιοι» είχε άσπρο χρώμα, χωρίς καμία περαιτέρω σήμανση και είχε τοποθετηθεί σε τέτοιο ύψος - εγκληματικό για τον νοήμον νου – ώστε ήταν αδύνατο για ένα παιδί που έκανε ποδήλατο να το αντιληφθεί. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρω ότι το άσπρο, απλό, αυτό σκοινί δεν είναι εύκολα διακριτό μέσα σε μια ηλιόλουστη μέρα» καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr. Όπως λέει, "το αποτέλεσμα ήταν το σχοινί αυτό, ή μάλλον η ανευθυνότητα των «αρμοδίων», να ρίξει το παιδί μου κάτω από το ποδήλατο και να βρεθεί το παιδί μου με σχεδόν «κομμένο λαιμό».

  Όπως σημειώνει ο πατέρας του 13χρονου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν παρόντες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, «επισήμαναν με ομοφωνία ότι ήταν εγκληματικό το ύψος στο οποίο τοποθετήθηκε αυτό το σκοινί, αλλά και το χρώμα του σκοινιού που επιλέχθηκε χωρίς καμία σήμανση».

  «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Δήμος ή κάποια άλλη αρχή τοποθέτησε το εν λόγω σκοινί. Δεν έχει άλλωστε μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να γίνει το παιδί μου καλά. Για μένα και την οικογένειά μου, για την ψυχική οδύνη που περάσαμε και περνάμε βλέποντας το παιδί μας σε αυτή την κατάσταση, με το λαιμό του λες και βγήκε από ταινία θρίλερ - για όσους καταλαβαίνουν τί εννοώ - για όλες τις ώρες που περάσαμε στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, περιμένοντας να μάθουμε τη διάγνωση των ιατρών, δεν ζητάω τίποτα παρά μόνο ένα συγνώμη των «αρμοδίων»... όποιοι κι αν είναι αυτοί...» δηλώνει ο πατέρας του παιδιού, καλώντας τους αρμόδιους να αφυπνιστούν και να επιδείξουν επιτέλους την απαραίτητη υπευθυνότητα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

  «Δεν μίλησα ποτέ για τις αδικίες που βλέπω τόσα χρόνια να πνίγουν την ελληνική κοινωνία. Δεν μίλησα ποτέ για τις αδικίες που βλέπω στην ελληνική νομοθεσία, καθώς και στην εφαρμογή (ή ορθότερα στην μη εφαρμογή) αυτής, και οι οποίες δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, πνίγουν τους ευσυνείδητα νομοταγείς και ευνοούν τους λιγότερο ευσυνείδητους. Θα μιλήσω όμως σήμερα για την αδικία που παραλίγο ... κυριολεκτικά ... να πνίξει το παιδί μου...» καταλήγει.

  Πηγή: cretalive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα