Η καπετάνισσα ζητεί τον αποκλεισμό του Σαλβίνι από τo Twitter – Η ειρωνική απάντηση του Ιταλού ΥΠΕΣ

Μήνυση κατά του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι θα καταθέσει η 31χρονη πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης Sea-Watch Καρόλα Ρακέτε κατηγορώντας τον για δυσφήμηση.

Η Ρακέτε ζητεί από τη δικαιοσύνη να μπλοκάρει τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, καθώς, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, ο Σαλβίνι χρησιμοποιεί τα social media για τη διάδοση μίσους.

Η καπετάνισσα του πλοίου της γερμανικής MKO “Sea Watch” συνελήφθη τον περασμένο μήνα στη Λαμπεντούζα, αφού αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών Αρχών και έδεσε το πλοίο για να αποβιβάσει τους 40 μετανάστες που είχε διασώσει. Αρχικά, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για λίγες μέρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της και αναμένεται να δικαστεί.

Ο Ματέο Σαλβίνι εξαπέλυσε πυρά εναντίον της χαρακτηρίζοντάς τη “πειρατή” και εγκληματία” μέσω των λογαριασμών του στα social media, ενώ η ίδια βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία στη Σικελία, καθώς έχει δεχτεί σωρεία απειλών κατά της ζωής της.

Σε μια προσπάθεια να περάσει η ίδια στην αντεπίθεση, ο δικηγόρος της Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, τόνισε στο Reuters ότι θα υποβάλει αύριο μήνυση εναντίον του ηγέτη της Λέγκας και υπουργού Εσωτερικών με την καταγγελία της δυσφήμησης.

Αντιδρώντας ο Σαλβίνι, που έχει υποσχεθεί ότι θα απελάσει την Ρακέτε από την Ιταλία, αψήφησε την απειλή να αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Γερμανίδα κομουνίστρια, εκείνη που διεμβόλισε το αστυνομικό σκάφος περιπολίας, ζήτησε από τον εισαγγελέα να κλείσει τις σελίδες μου στο Facebook και στο Twitter. Δεν υπάρχει όριο στη γελοιότητα. Οπότε, θα μπορώ να χρησιμοποιώ μόνο το Instagram;» απάντησε με ειρωνεία μέσω twitter ο Σαλβίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ