Σε “πορτοκαλί” συναγερμό η Γαλλία λόγω καύσωνα – Νεκροί τρεις ηλικιωμένοι από ανακοπή

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Εν αναμονή του καύσωνα στη Γαλλία, όπου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου τα επόμενα 24ωρα.

Πάντως για την ώρα η ζωή των Γάλλων έχει αναστατωθεί από πολλές προειδοποιήσεις, ώστε να μην επαναληφθούν οι δραματικές στιγμές των υψηλών θερμοκρασιών του 2003 όταν είχαν πεθάνει εκατοντάδες άνθρωποι.

Ήδη στο Παρίσι οι αρμόδιοι για να αντιμετωπίσουν το ισχυρό κύμα ζέστης, έχουν δημιουργήσει δροσερούς χώρους σε δημόσια κτίρια. Εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο θα παραμένουν ανοικτές έως αργά το βράδυ.

Την ίδια ώρα, αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα οι εξετάσεις για το απολυτήριο του γυμνασίου, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας, αύριο και μεθαύριο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Στο μεταξύ οι Αρχές έχουν κηρύξει 65 διαμερίσματα σε πορτοκαλί συναγερμό, ενώ πόλεις όπως είναι η Λυών και το Στρασβούργο εφαρμόζουν δακτύλιο, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση εξαιτίας της παρατεταμένης καλοκαιρίας.

Οι πρώτοι νεκροί

Σε μία προσπάθεια να δροσιστούν, δύο άνδρες και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν στη θάλασσα. Η θάλασσα ήταν τόσο κρύα που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 70 και 75 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 62 ετών.

Πηγή ΦΩΤΟ: AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ