• Σάλος στην Τουρκία - Το CNN Turk «έκοψε» συνέντευξη του Ιμάμογλου

  1:11 πμ, Τετάρτη 22 Μάι 2019 1:11 πμ, Τετάρτη 22 Μάι 2019

  Το CNN Turk προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων γιατί έκοψε το βράδυ της Δευτέρας συνέντευξη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όταν αυτός έκανε λόγο για "υπερβολικές" δαπάνες του απερχόμενου δημάρχου, ο οποίος προέρχεται από το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν.

  Ο παρουσιαστής-σταρ του CΝΝ-Turk, Αχμέτ Χακάν, διέκοψε μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο τη συνέντευξη με τον Ιμάμογλου, του οποίου η εκλογή τον Μάρτιο ως δημάρχου της Κωνσταντινούπολης ακυρώθηκε από τις αρχές. Νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου.

  Οι επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος του τηλεοπτικού δικτύου και του παρουσιαστή δίνουν και παίρνουν από χθες βράδυ. Ένας χρήστης του Twitter, o @muratagirel, για παράδειγμα πρότεινε η εκπομπή που ονομάζεται "αμερόληπτη ζώνη" να μετονομαστεί σε "μεροληπτική ζώνη".

  Το CΝΝ-Turk απέρριψε με ανάρτηση στο Twitter ότι μεροληπτεί υπέρ ενός εκ των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές, προσθέτοντας ότι ο Ιμάμογλου είχε στη διάθεσή του τηλεοπτικό χρόνο μίας ώρας και 25 λεπτών, δηλαδή επτά λεπτά περισσότερο από τον υποψήφιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Μπιναλί Γιλντιρίμ, που εμφανίσθηκε στην ίδια εκπομπή στις 13 Μαΐου.

  Η εκπομπή διακόπηκε τη στιγμή που ο Ιμάμογλου μιλούσε για τις "υπερβολικές" δαπάνες του προκατόχου του, τις οποίες είπε ότι εντόπισε κατά τη διάρκεια των 18 ημερών που διετέλεσε δήμαρχος πριν από την ακύρωση της εντολής του.

  Ο Ιμάμογλου επικράτησε του Γιλντιρίμ, του πρώην πρωθυπουργού, με περισσότερες από 13.000 ψήφους -- μία μικρή απόκλιση για μία πόλη με περισσότερα από 15 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμιστές -συντηρητικούς τα τελευταία 25 χρόνια.

  Έπειτα από προσφυγές του ΑΚΡ, που κατήγγειλε "μαζικές παρατυπίες", η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ακύρωσε τα αποτελέσματα και προκήρυξε νέες εκλογές για τις 23 Ιουνίου.

  Ο Ιμάμογλου κρατούσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ένα πανό που έδειχνε αυτό που ο ίδιος παρουσίασε ως "σπατάλη", όπως τον πολύ μεγάλο αριθμό των εταιρικών αυτοκινήτων. Υποσχόταν να μετατρέψει τις δαπάνες αυτές σε "αποταμιεύσεις" που θα χρησιμεύουν για τις ανάγκες της πόλης.

  Ο παρουσιαστής τον διέκοψε απότομα, με το πρόσχημα αρχικά μιας διαφήμισης, πριν τελικά κλείσει την εκπομπή όταν ο υποψήφιος επέμεινε να μιλήσει για τα οικονομικά του δήμου.

  Ο Ιμάμογλου διαμαρτυρόταν, ωστόσο, λέγοντας ότι είχε ειδοποιηθεί πως η εκπομπή θα διαρκούσε μισή ώρα περισσότερο.

  Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης αντέδρασε χθες βράδυ διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ιμάμογλου και καταγγέλλοντας μια "σκόπιμη διαστρέβλωση" με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα