Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ακάρ

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού Χουλουσί Ακάρ από κάποια ΜΜΕ και επισημαίνει ότι στόχος της Τουρκίας είναι η ειρηνική και μέσω διαλόγου επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας φέρεται να είχε δηλώσει: «Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν ποια εδάφη πήραμε; Αμάν να είμαστε προσεκτικοί, 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και τη Γαλάζια Πατρίδα 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του, στις 21 Μαρτίου 2019, ανέφερε ότι είναι ευθύνη μας να παρέχουμε ασφάλεια και ειρήνη στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. “Γαλάζια Πατρίδα” μας. Διαπιστώθηκε ότι αυτές οι δηλώσεις του υπουργού Ακάρ σχετικά με τη “Γαλάζια Πατρίδα” παρερμηνεύτηκε (δεν αποδόθηκε ακριβώς όπως ειπώθηκε) από κάποια ΜΜΕ.Η Τουρκία, όπως δηλώνει πάντα, υποστηρίζει την επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο και μέσω διαλόγου και είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματα και συμφέροντά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ