Πασίγνωστη σταρ του Game of Thrones αποκαλύπτει: Είχα δύο εγκεφαλικά ανευρύσματα – Παραλίγο να πεθάνω – ΦΩΤΟ

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Εμίλια Κλαρκ που έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της Ντενέρις Καλίσι στη σειρά Game of Thrones.

Όπως είπε η “μητέρα των δράκων” σε συνέντευξή της στο New Yorker, κόντεψε δύο φορές να χάσει τη ζωή της καθώς είχε εγκεφαλικά ανευρύσματα. Η πρώτη φορά ήταν το 2011. “Ενώ φαινόταν ότι όλα μου τα παιδικά όνειρα είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται, παρ’ ολίγο να χάσω το μυαλό και τη ζωή μου. Δεν είπα ποτέ μου αυτήν την ιστορία δημοσίως, αλλά τώρα είναι καιρός”.

Η Κλαρκ εξήγησε ότι μόλις είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου της θρυλικής σειράς του HBO όταν διαγνώστηκε ότι είχε ένα ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Η αποκάλυψη έγινε ενώ γυμναζόταν με τον προσωπικό της γυμναστή. Όπως είπε γυμναζόταν για να καταπραΰνει το στρες που ένιωθε από τη φήμη που είχε αρχίσει να αποκτά με την επιτυχία της σειράς όταν αισθάνθηκε έναν δυνατό πονοκέφαλο. Ωστόσο, πίεσε τον εαυτό της να συνεχίσει με το πρόγραμμά της. Όταν όμως πήρε στάση ανάσκελα αισθάνθηκε ότι ένα λάστιχο πίεζε τον εγκέφαλό της. Έτρεξε στα αποδυτήρια όπου έκανε εμετό. Αμέσως φοβήθηκε για τη ζωή της και είπε στον εαυτό της “δεν θα παραλύσω” καθώς προσπαθούσε να διατηρήσει τη μνήμη της απαγγέλλοντας κάποιες σειρές από τα λόγια της στο Game of Thrones.

Τότε ήταν μόλις 24 ετών. Μία γυναίκα την έβαλε να ξαπλώσει καθώς αισθανόταν να χάνει τις αισθήσεις της όπως μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της δεν θεραπευόταν με φάρμακα. Όταν έγινε εγκεφαλογράφημα τότε εντοπίστηκε “υποαραχνοειδής αιμορραγία”, ένας ιδιαίτερος τύπος εγκεφαλικής αιμορραγίας που συνήθως εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά, και απειλεί τον ασθενή με σοβαρό εγκεφαλικό.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο εθνικό νοσοκομείο νευρολογίας και νευροχειρουργικής στο κεντρικό Λονδίνο, όπου υπεβλήθη σε τρίωρη επέμβαση. Παρέμεινε στην Εντατική επί τέσσερις ημέρες. Οι γιατροί την ενημέρωσαν πως αν περνούσε δύο εβδομάδες χωρίς να παρουσιαστεί επιπλοκή θα είχε αναρρώσει πλήρως.

Ωστόσο, έπειτα από τις σημαδιακές δύο εβδομάδες, όταν μία νοσοκόμα τη ρώτησε το όνομά της εκείνη δεν το θυμόταν. Άρχισε να μουρμουρίζει εξαιτίας μίας κατάστασης που αποκαλείται “αφασία” και να πανικοβάλλεται θεωρώντας ότι η ζωή δεν άξιζε αν δεν θα μπορούσε να αποστηθίσει τα λόγια της.

“Στις χειρότερες στιγμές μου ήθελα να τραβήξω την πρίζα και ζήτησα από το νοσηλευτικό προσωπικό να με αφήσουν να πεθάνω. Η δουλειά μου, το όνειρό μου, επικεντρωνόταν στη γλώσσα, στην επικοινωνία. Χωρίς αυτά ήμουν χαμένη” εξομολογείται η σταρ. Σύντομα συνήλθε και άρχισε να αισθάνεται ευγνωμοσύνη όταν έναν μήνα μετά που βγήκε από την Εντατική πήρε και εξιτήριο και επέστρεψε στα γυρίσματα της σειράς. Ωστόσο, την προειδοποίησαν ότι είχε άλλο ένα ανεύρυσμα, στην άλλη πλευρά του εγκεφάλου που μπορούσε να εμφανιστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή αλλά και να παραμείνει για πάντα “κοιμισμένο”. Για να μην στραφούν οι κάμερες πάνω της κράτησε μυστικό από το κοινό την περιπέτεια με την υγεία της, ενημερώνοντας μόνο τους παραγωγούς της σειράς.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ