Απειλές για βόμβες σε τουλάχιστον επτά δικαστήρια σε όλη τη Γερμανία

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε τουλάχιστον επτά δικαστήρια, σε διάφορες πόλεις σήμερα, μετά από απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Τουλάχιστον σε μία περίπτωση, οι δράστες είχαν υπογράψει το απειλητικό μήνυμα που έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη φράση “Ναζιστική επίθεση”.

Η αστυνομία εκκένωσε προσωρινά και ερεύνησε τα δικαστήρια στο Πότσδαμ, το Βισμπάντεν, το Ζααρμπρίκεν, το Μαγδεμβούργο, την Ερφούρτη, το Κίελο και το Αμβούργο. Η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ καταδίκασε τόσο τις σημερινές απειλές όσο και τον εμπρησμό που είχε σημειωθεί στο ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Λειψίας, στις 31 Δεκεμβρίου, την ευθύνη για τον οποίο φέρεται ότι ανέλαβε μια ριζοσπαστική, ακροαριστερή οργάνωση.

“Αυτοί που απειλούν τα δικαστήρια εξαπολύουν επίθεση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και τη δημοκρατική κοινωνία μας”, τόνισε η Μπάρλεϊ, τονίζοντας ότι είναι πρωταρχικής σημασίας να ερευνηθούν προσεκτικά οι υποθέσεις αυτές και να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Στις έρευνες που έγιναν σήμερα, δεν βρέθηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός. Ωστόσο, προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στα δικαστήρια, καθώς διακόπηκαν οι δίκες που ήταν σε εξέλιξη ενώ και κάποιο γειτονικοί δρόμοι έκλεισαν προσωρινά για την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον Όλιβερ Ποχλ, έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας στο Κίελο, οι αρχές έλαβαν ένα απειλητικό μήνυμα που έφερε την υπογραφή “Ναζιστική επίθεση”. Μια απειλή για τοποθέτηση βόμβας στο ίδιο δικαστήριο είχε διατυπωθεί και τον Δεκέμβριο.

Ένας άλλος αστυνομικός, από το Βισμπάντεν, είπε ότι προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν όλες αυτές οι υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους και ότι οι έρευνες “μόλις ξεκίνησαν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ