Νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ από τον Ερντογάν

Νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Ιράν Ρουχανί υποστήριξε ότι «αυτήν την περίοδο εντείνονται οι πιέσεις κατά του Ιράν και τις θεωρούμε άδικες.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε με το μέρος του αδελφού ιρανικού λαού. Υπογραμμίζω για μία ακόμη φορά ότι η απόφαση κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής και την σταθερότητα και πως ως Τουρκία δεν στηρίζουμε αυτές τις αποφάσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «οι μονομερείς ενέργειες βλάπτουν το διεθνές περιβάλλον συνεργασίας και ασφάλειας και αυτό το επισημαίνουμε κάθε φορά σε όλους τους συνομιλητές μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε εμμέσως και στη Συρία τονίζοντας ότι «δεν θα δείξουμε ανοχή σε καμία δομή που στρέφεται εναντίον της σταθερότητας και ασφάλειας της χώρας μας και της περιοχής μας», για να προσθέσει ότι αναμένει από το Ιράν να στηρίξει τις ενέργειες της Τουρκίας παρόλο που τα συμφέροντά τους στην Συρία είναι αντικρουόμενα. «Θα επιθυμούσαμε την συνέχιση και αύξηση της συνεργασίας μας με το Ιράν σε αυτό το θέμα για την εξάλειψη των κοινών στόχων που θα αντιμετωπίσουμε».

Η επίσημη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου πραγματοποιείται σε μια περίοδο που στην ατζέντα της Τουρκίας βρίσκεται η επιχείρηση που αναμένεται να ξεκινήσει στη Συρία.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ