Συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για το διπλό φονικό της Κύπρου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη η εκδίκαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας, που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Λοϊζος Τζιωνής, Σάρα Σιάνς, Μάριος Χατζηξενοφώντος και Λευτέρης Σολωμού βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες, φόνου εκ προμελέτης, ληστείας, νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, εισόδου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και την κατοχή επιθετικών οργάνων.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, μετά από ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, υπήρξε συμφωνία όπως καταλήξουν σε κατάλογο κοινών μαρτύρων για όλες τις κατηγορίες για τα παραδεκτά γεγονότα. Ως εκ τούτου θα ετοιμαστεί κείμενο παραδεκτών γεγονότων και κατάλογος μαρτύρων.

Κατηγορούσα αρχή και δικηγόροι υπόπτων ζητούν διευθετήσεις για αλλαγή αίθουσας, αφού όπως λέχθηκε θα χρειαστεί μεγαλύτερος χώρος για την παρουσιάση των τεκμηρίων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Σάρας Σιανς, Σωτήρης Αργυρού ήγειρε θέμα για το κατηγορητήριο της πελάτισσας του, λέγοντας ότι αυτό είναι ελαττωματικό. Ο δικηγόρος τόνισε ότι δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η εμπλοκή της πελάτισσάς του και ζήτησε τροποποίηση του. Παρέπεμψε μάλιστα σε παλαιότερες υποθέσεις για να τεκμηριώσει τη θέση ότι αν δεν είναι ξεκάθαρο το αδίκημα όπως συντάσσεται παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να απαντήσει στις κατηγορίες και να τεκμηριώσει ανάλογα.

Αναμένεται ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει με αγόρευση της κατηγορούσας αρχής που θα απαντήσει στο αίτημα του δικηγόρου της Σάρας Σιανς για τροποποίηση του κατηγορητηρίου.

Θα καταλήξουν σε κατάλογο συνολικά 70 παραδεκτών μαρτύρων από όλες τις πλευρές, οι οποίοι θα καταθέσουν και θα αφορούν κοινά σημεία για όλες τις κατηγορίες προκειμένου να συντομεύσει η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο Λοϊζος Τζιωνής άλλαξε την ομολογία του σε μη παραδοχή αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Αρχικά είχε δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ δεν παραδέχθηκε την κατηγορία της διάρρηξης αφού όπως ισχυρίστηκε δεν υπήρξε διάρρηξη γιατί ήταν ανοικτά.

Το Δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα του για αλλαγή της ομολογίας του ενώ στη συνέχεια η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής απήγγειλε εκ νέου τις εναπομείνασες κατηγορίες και ο ίδιος απάντησε σε όλες μη παραδοχή.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ