Τραγωδία στην Ιορδανία – Τουλάχιστον 18 μαθητές και δάσκαλοι έχασαν την ζωή τους από πλημμύρα στη Νεκρά Θάλασσα

Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πλημμύρα σε περιοχή κοντά στη Νεκρά Θάλασσα. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 25 με κάποιους από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το δυστύχημα συνέβη όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 μαθητές και οι 7 καθηγητές τους, που πήγαιναν εκδρομή, παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με τη συνδρομή ελικοπτέρων και στρατιωτών βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα νοσοκομεία της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ένα λεωφορείο με 37 παιδιά και επτά δασκάλους είχε πάει εκδρομή στην περιοχή όταν ορμητικοί χείμαρροι τους παρέσυραν σε μια κοιλάδα.

«Οι μαθητές είχαν πάει σχολική εκδρομή, το δυστύχημα προκλήθηκε από την κατάρρευση τμήματος του δρόμου εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχών» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε ελικόπτερα στην Ιορδανία για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης έπειτα από το δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο.

Στην επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων παίρνει μέρος μια ειδική μονάδα έρευνας και διάσωσης έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της Ιορδανίας, επισήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ένα δελτίο τύπου, χωρίς να αναφερθεί ο αριθμός των ελικοπτέρων που εστάλησαν.

«Ο ισραηλινός στρατός συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης των παιδιών που επέβαιναν σε σχολικό λεωφορείο, το οποίο ανετράπη εξαιτίας ξαφνικής νεροποντής και πλημμύρας» συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ, Skynews, Times of Israel

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ