Ο Ζάεφ καλεί τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής – ΒΙΝΤΕΟ

Με νέο βίντεο ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ απευθύνεται στους πολίτες των Σκοπίων και τους καλεί να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σε λίγα 24ωρα λέγοντάς τους ότι ”είναι επιλογή για το μέλλον των παιδιών σας και της αγαπημένης μας ”Μακεδονίας”. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ταυτότητά μας”.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ αναλυτικά:

Αξιότιμοι Πολίτες,

Την Κυριακή θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια ιστορική απόφαση. Πρέπει να κάνετε μια επιλογή. Θυμηθείτε, δεν είναι επιλογή μεταξύ δύο πολιτικών κομμάτων. Είναι μια επιλογή για το μέλλον σας, για το μέλλον των παιδιών σας. Είναι μια επιλογή για το μέλλον της αγαπημένης μας ”Μακεδονίας”.

Αυτό το μνημείο, μας υπενθυμίζει ότι οι Μακεδόνες κάνουν πάντα τη σωστή επιλογή: το 1903 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Ιλίντεν. Το 1941 στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Αγώνα για μια προοδευτική Ευρώπη ενάντια στον φασισμό.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, με ψηφοφορία στο δημοψήφισμα, αποφασίσαμε μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Από τότε, όλες οι φιλοδοξίες μας, το όνειρό μας για την ευρωπαϊκή Μακεδονία και μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Αλλά σήμερα, η υλοποίηση αυτού του ονείρου, στην φιλοδοξία μας, είναι πολύ κοντά.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο καθένας μας πρέπει να βάλει ένα τούβλο στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος της Μακεδονίας , να βοηθήσει ώστε να γίνει μέλος της πιο ισχυρής συμμαχίας ασφαλείας – ΝΑΤΟ και ισότιμη χώρα στην ισχυρότερη οικονομική κοινότητα στον κόσμο – της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εσείς, οι πολίτες έχετε το κλειδί να κάνετε το κράτος-μέλος μας της ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια παραχώρηση και να δεχτούμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό για το όνομα Μακεδονία, αλλά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την ταυτότητά μας. Η περήφανη χώρα της Μακεδονίας κέρδισε την πλήρη αναγνώριση του μακεδονικού λαού, της γλώσσας μας, της κληρονομιάς μας. Η μακεδονική γλώσσα προστατεύεται. Η μακεδονική μας ταυτότητα παρέχεται για πάντα.

Ο ύμνος, η σημαία παραμένει η ίδια και προστατεύεται. Είμαστε Μακεδόνες και θα είμαστε πάντα Μακεδόνες! Γι ‘αυτό και θα ψηφίσω. Για χάρη των παιδιών μας. Για μια ειρηνική και ασφαλή χώρα, στην οποία οι Μακεδόνες, οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Ρομά, οι Βόσνιοι, οι Βλάχοι και όλες οι εθνικές κοινότητες ζουν μια καλή και ευημερούσα ζωή.

Την εβδομάδα ψηφίζετε και εσείς. Η φωνή σας θα καθορίσει την κατεύθυνση που θα πάρει η Μακεδονία. Εάν η συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων είναι υπέρ, ανοίγουμε μόνιμα το δρόμο μας προς το ΝΑΤΟ και την Ε. Ε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:vlada

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ