Γούντγουορντ: O Tραμπ παραλίγο να προκαλέσει πόλεμο με την Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λίγο έλλειψε να προκαλέσει πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, γράφοντας ένα μήνυμα που προόριζε να αναρτήσει στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το οποίο «θορύβησε» το αμερικανικό Πεντάγωνο, δήλωσε την Κυριακή ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ.

Σε αυτό το tweet, που ο Τραμπ τελικά δεν ανήρτησε, ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωνε πως θα διέτασσε να επαναπατριστούν οι οικογένειες των περίπου 28.500 Αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα, εξήγησε ο Γούντγουορντ σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Αυτό το μέτρο θα εκλαμβανόταν αυτοστιγμεί στην Πιονγκγιάνγκ ως ένδειξη πως ήταν άμεσα επικείμενη μια επίθεση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, συνέχισε ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο για την προεδρία του μεγιστάνα των ακινήτων που χαρακτηρίζεται εκρηκτικό από πολλούς.

«Εκείνη τη στιγμή, η ηγεσία του Πενταγώνου καταλήφθηκε από πολύ έντονη ανησυχία, καθώς σκέφτηκε: “Θεέ μου, αυτό το tweet, ενώ έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι Βορειοκορεάτες θα εκλάβουν αυτή την κίνηση ως ένδειξη άμεσα επικείμενης επίθεσης”», είπε ο Γούντγουορντ.

Στο υπό έκδοση βιβλίο του — κυκλοφορεί αύριο Τρίτη — ο διάσημος δημοσιογράφος-ερευνητής, γνωστός για τις αποκαλύψεις που είχε κάνει για την υπόθεση του Γουότεργκεϊτ, περιγράφει έναν Ντόναλντ Τραμπ που είχε εμμονή με τον επαναπατρισμό των Αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα.

«Δεν ξέρω γιατί βρίσκονται εκεί κάτω», είχε πει ο ρεπουμπλικάνος σε μια συνάντηση. «Ας τους ξαναφέρουμε όλους πίσω στη χώρα μας». Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις είχε σπεύσει να εξηγήσει ότι οι στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί «για να αποφύγουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Σε ένα άρθρο γνώμης χωρίς υπογραφή, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The New York Times την περασμένη εβδομάδα, ένα «ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ» ανέφερε ότι στενοί συνεργάτες του Αμερικανού Προέδρου καταβάλλουν διαρκώς προσπάθειες να αποτρέπουν την παρορμητική λήψη αποφάσεων του προέδρου που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ