Ο ελληνικής καταγωγής «εφιάλτης» του Τραμπ: Τι αναφέρει για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του ’16 – ΒΙΝΤΕΟ

Σε «εφιάλτη» για τον Ντόναλντ Τραμπ έχει μετατραπεί ο Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου – ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της έρευνας του Ειδικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του ’16 – δήλωσε ότι είπε ψέματα στο FBI για να προστατεύσει το αφεντικό του.

Οι δικηγόροι του κατέθεσαν και έγγραφα με νέες αποκαλύψεις. Στο 16σελιδο σημείωμά τους, αναφέρουν ότι τον Μάρτιο του 2016, είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και πως εκεί συνάντησε έναν καθηγητή, ονόματι Τζόζεφ Μιφσούντ, ο οποίος του σύστησε μια γυναίκα που ήταν ανιψιά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μιφσούντ υποστήριξε ότι η Ρωσία είχε στα χέρια της στοιχεία που θα έκαιγαν την αντίπαλο του Τραμπ στις εκλογές, Χίλαρι Κλίντον. Όταν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την διάρκεια σύσκεψης ο Παπαδόπουλος, πρότεινε να χρησιμοποιήσει τις επαφές του για να κανονίσει μια συνάντηση ανάμεσα στον τότε υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενώ κάποιοι απέρριψαν την πρόταση του, ο Ντόναλντ Τραμπ έγνεψε με επιδοκιμασία και ουσιαστικά συμφωνήθηκε ότι το επιτελείο της καμπάνιας θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα. Ο Λευκός Οίκος πάντως απορρίπτει ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Ειδικοί αναλυτές πιστεύουν πως για αρκετό διάστημα ο Παπαδόπουλος βρισκόταν σε μυστική συνεργασία με το FBI, προκειμένου να μειώσει την ποινή του. Μετά την συνεργασία του με τις Αρχές των ΗΠα, ο 30χρονος Ελληνοαμερικανός κινδυνεύει με φυλάκιση κάποιων μηνών και όχι ετών, όπως νωρίτερα.

Η σύζυγος του, Σιμόνα Μαντζιάντε έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης μέσω twitter, γράφοντας «πιστεύω ότι τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα τώρα. Ελπίζω σε μια δίκαιη απόφαση. Το έγγραφο (σημ που κατέθεσαν οι δικηγόροι του) είναι μια ακριβής αποτύπωση της αληθινής συνεργασίας του Τζορτζ και το γεγονός πως ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στην έρευνα».

Η απόφαση για την ποινή του Τζορτζ Παπαδόπουλος αναμένεται στις 7 Σεπτεμβρίου.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ