Στο έλεος του καύσωνα η Ευρώπη – Ρεκόρ καταρρίπτει ο υδράργυρος σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις

Ο υδράργυρος καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που απομένουν στο έλεος του καύσωνα, της ξηρασίας αλλά και των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, στη Σουηδία, τα θερμόμετρα έδειξαν 34,6 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Χάστβεντα (νότια), η πιο υψηλή θερμοκρασία του 2018. Σε ένα μεγάλο τμήμα της κομητείας της Σκάνιας, στη νότια Σουηδία, οι Αρχές αύξησαν στο ανώτερο επίπεδο τον συναγερμό για τον καύσωνα, ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε 17 ενεργά πύρινα μέτωπα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν, ωστόσο, βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για το σαββατοκύριακο.

Στη Βρετανία, η θερμοκρασία έφθασε στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο ανατολικό και το νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας ο υδράργυρος θα φθάσει και τους 35 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι θεωρούν πιθανό να καταρριφθεί το ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία, των 38,5 βαθμών, ενώ την ίδια ώρα, προειδοποιούν για καταιγίδες.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καταγράφονται στη σήραγγα της Μάγχης εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα κλιματισμού λόγω της ζέστης.

Εικοσιένα διαμερίσματα στη Γαλλία παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του καύσωνα, ενώ το χθεσινό απόγευμα ήταν το θερμότερο του 2018.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35-38 βαθμών Κελσίου, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πτώση του υδράργυρου το σαββατοκύριακου στο βόρειο και δυτικό τμήμα της χώρας λόγω βροχών και καταιγίδων.

Επίσης, στη Γερμανία ο υδράργυρος σπάει διαδοχικά τα ρεκόρ, καθώς σήμερα προβλεπόταν να αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αμβούργο, οι αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν την παραδοσιακή γιορτή των πυροτεχνημάτων. Στο Βερολίνο η αστυνομία κινητοποίησε ένα όχημα με εκτοξευτήρες νερού για να ποτίσει το γκαζόν στο Ράιχσταγκ.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μποτιλιαρίσματα στους δρόμους.

Ακόμη, η Ολλανδία βίωσε την πιο ζεστή νύχτα στην ιστορία της, με τον υδράργυρο να έχει ανέβει στους 24,4 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής ξέσπασαν 1.143 δασικές πυρκαγιές από 1-25 Ιουλίου, έναντι 187 ολόκληρο τον Ιούλιο πέρυσι.

Στις Βρυξέλλες η θερμοκρασία ανέβηκε χθες στους 34 βαθμούς και αυτή είναι η θερμότερη ημέρα στη χώρα, σπάζοντας το ρεκόρ του 2006. Η 27η Ιουλίου του 1928 ήταν η θερμότερη στην ιστορία της χώρας, με 32,4 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ