• 17 τραυματίες από το σεισμό

  9:38 πμ, Σαββατο 30 Ιουν 2012 9:38 πμ, Σαββατο 30 Ιουν 2012

  Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 99 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ντουσάνζι και το εστιακό του βάθος ήταν 9,8 χιλιόμετρα.

  Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας, περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

  Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο. Πολλά από τα θύματα παγιδεύτηκαν από την κατάρρευση σπιτιών.

  Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις 05:07 τοπική ώρα (00:07 ώρα Ελλάδας) και ακολούθησαν οκτώ μετασεισμοί σε διάστημα 90 λεπτών.

  Σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σταλεί στο σημείο.

  Σε πολλές περιοχές της επαρχίας Σιντζιάνγκ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα νότια της επαρχίας.

  Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο της Κίνας ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών.

  Η Σιντζιάνγκ είναι μία αχανής επαρχίας με πληθυσμό περίπου 20 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα εννέα εκατομμύρια είναι Ουιγούροι, μια τουρκόφωνη μειονότητα, στην πλειοψηφία της μουσουλμανική.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα