Έχουν και τα τυχερά τους: Η Μέρκελ στέλνει μπύρα στον Πούτιν – Εκείνος ανταποδίδει με καπνιστά ψάρια – ΒΙΝΤΕΟ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στέλνει στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, μπουκάλια pilsner μπύρας που παράγεται στη Σαξονία, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt».

«Κατά διαστήματα η Άνγκελα μου στέλνει μερικά μπουκάλια μπύρας Radeberger» δηλώνει ο Ρώσος ηγέτης στο ντοκιμαντέρ «Putin» της VGTRK (Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων) αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο με το μικρό της όνομα.

Ο Πούτιν που υπηρέτησε ως μυστικός πράκτορας της KGB στη Δρέσδη, τη δεκαετία του 1980 έμαθε εκεί, να εκτιμά την τοπική μπύρα.

Μία εβδομάδα πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, προβλήθηκε το δίωρο ντοκιμαντέρ για τον Πούτιν παραγωγής του δημοσιογράφου Αντρέι Κοντρασόφ, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρώσου προέδρου.

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με αρκετούς συμμάχους του ρωσικού ηγέτη, μεταξύ των οποίων ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο φίλος του από τα παιδικά χρόνια, τσελίστας Σεργκέι Ρολντούγκιν.

Ακόμη και με μια γουλιά καλής μπύρας στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας, η Ρωσία δεν είναι εύκολη υπόθεση, σύμφωνα με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Πάντα έλεγα ότι υπάρχουν δύο δουλειές που δεν θα ήθελα ποτέ να αναλάβω. Η πρώτη είναι το αξίωμα του Πάπα και η άλλη η θέση του Ρώσου Προέδρου. Η ανάγκη διατήρησης αυτής της τεράστιας χώρας ενωμένης είναι σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που μπορούμε να φανταστούμε στην πολιτική», δηλώνει ο Σρέντερ.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την κ. Μέρκελ για τα όσα είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν και επιβεβαίωσε ότι του έστειλε μπύρα και έλαβε ως δώρο από τον Ρώσο πρόεδρο καπνιστά ψάρια.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ